Motorclub No Surrender ook verboden in Nederland: “Gevaar voor openbare orde”

2018-02-14 12:50:33
ANP 2018-02-14 12:50:33
Motorclub No Surrender wordt ook verboden in Nederland. De motorclub is in strijd met de openbare orde en wordt daarom verboden en ontbonden, aldus de rechtbank in Assen.

"No Surrender is een gevaar voor de openbare orde", oordeelt de rechtbank. "Een groot aantal leden van No Surrender is structureel betrokken (geweest) bij talrijke ernstige strafbare feiten. Het gaat in veel gevallen om misdrijven waarvan derden het slachtoffer zijn.”

Eind mei verbood de rechtbank in Utrecht ook motorclub Hells Angels. Bandidos werd eerder ook al verboden. Het hof in Den Haag doet half juni in hoger beroep uitspraak over het verbod op motorclub Satudarah, nadat de rechtbank die eerder ook had verboden.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • bart vansteenkiste

  hunter gonzo dat heb je goed gezegd , betaal eens u 22 euro provencie belastingen niet die schurken maken er 210 euro van , niet de motor clubs zijn het probleem welke naam ze ook hebben als u de brotherhood niet lastig valt zullen ze u niet lastig maken ,maar de wetjes en de pretjes van een land word de burger elke dag in zijn brievenbus lastig gevallen als je nu kan betalen of niet , ik zou allles nog duurder maken en minder geld geven . vroeg of laat gaat uw systeem de fik erin ...

 • alfred cool

  wat zijn die hier ons allemaal wijs aan het maken . Dat ze die eens achter de biezen zitten die echt een gevaar betekenen voor de Europese burgers omdat zij ons terroriseren en brutaliseren maar daar doen ze voor in hun broek ! Ik ken de geschiedenis van deze motorclubs wel niet maar wat is er mis dat liefhebbers van motoren een club hebben om rond te toeren . Toegegeven in hun lederen pakken met opschriften zien ze er stoer uit en wat bizar maar ik heb van deze mensen nog geen last gehad !

 • Raf Coppens

  dit kan op papier verboden worden, maar de realiteit is dat alles bij het oude zal blijven….men kan iemand kaal scheren maar de persoon blijft idem, life time members.

 • Hunter Gonzo

  De gevaarlijkste in onze samenleving worden nooit verboden.. de politiek, bedrijfsleiders en banken. Ik ben al meer gepest door bovenstaande dan door alle moto-clubs samen

 • stefan crama

  Nog nooit last gehad van die mannen.