Motorclub Hells Angels in beroep tegen verbod in Nederland

Hollandse Hoogte / Phil Nijhuis
Hells Angels Motorcycle Club gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechtbank dat de motorclub verboden wordt in Nederland. Dat heeft de advocaat van Hells Angels donderdag laten weten. Volgens hem is er voldoende grond om beroep in te stellen.

De rechtbank in Utrecht verbood eind mei in een civiele procedure de motorclub in Nederland. De Nederlandse tak wordt per direct ontbonden en verboden, de wereldwijde organisatie mag niet meer actief zijn in Nederland. Volgens de rechtbank heeft de motorclub een "geweldscultuur" die "kenmerkend en structureel" is en die de club kan worden aangerekend. "De organisatie Hells Angels is een gevaar voor de openbare orde", aldus de rechtbank.

Het Openbaar Ministerie in Nederland was de procedure gestart om de club verboden te krijgen. Een eerdere poging, tien jaar geleden, strandde.
Hells Angels werd in 1948 in de Verenigde Staten opgericht door vooral oud-militairen. Ongeveer veertig jaar geleden kwam de club officieel naar Nederland.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Ronald Beintema

    En terecht! Spoor het echte gevaar op en verban deze levenslang uit Europa!!!