Motorboot vaart haven binnen met dode man en drie gewonden aan boord

Illustratiebeeld
Getty Images/iStockphoto Illustratiebeeld
Wat is er afgelopen nacht gebeurd aan boord van een motorboot in Bretagne? De mysterieuze zaak houdt de Franse politie bezig. Een man werd dood aangetroffen op het vaartuig in de haven van Concarneau. Aan boord bevonden zich nog drie gewonden, waarvan een man (53) in kritieke toestand.

Volgens de reddingsdiensten kwam het viertal met de boot van de Glénan-archipel en waren de passagiers er ternauwernood in geslaagd om rond twee uur ‘s nachts de jachthaven van Concarneau te bereiken. Daar werden ze opgewacht door hulpverleners, die op voorhand waren verwittigd.

Voor een dertiger kon er geen hulp meer baten. Alle gewonden (allemaal mannen met een respectievelijke leeftijd van 33, 39 en 53 jaar) werden overgebracht naar het ziekenhuis van Quimper.

Volgens de eerste berichten zou de boot tijdens de tocht met de romp of de motor enkele rotsen hebben geraakt op de route tussen de archipel en Concarneau. Hierdoor kwam het vaartuig abrupt tot stilstand en werden wellicht alle inzittenden hevig door elkaar geschud.

Zeelieden die bekend zijn met het gebied maken gewag van twee potentieel gevaarlijke zones die zich situeren bij het vertrek van de Glénan-archipel en bij aankomst in Concarneau.

Een onderzoek naar de ware toedracht is nog in volle gang.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.