Motard die filmt hoe hij met 300 km/u over weg scheert, is heel wat minder stoer wanneer politie zijn video's vindt

rv
Wheelies, meer dan 300 km/u rijden met één hand aan het stuur, rode lichten negeren, aan de verkeerde kant van de weg rijden en meer. In Groot-Brittannië is een motorrijder veroordeeld voor een hele resem overtredingen... die hij en zijn kompanen gewoon zelf filmden.

De 26-jarige Adam Campion liep tegen de lamp bij een huiszoeking van zijn woning in Hucknall. Hij werd gelinkt aan de diefstal van een motorfiets, waarna de politie de video's aantrof op zijn laptop.

De politie gebruikte technologie voor gezichtsherkenning om Campion te identificeren als een van de motards op de filmpjes. Hij filmde gewoon met zijn smartphone, terwijl hij met zijn andere hand zijn motor in bedwang hield... zelfs met een snelheid van meer dan 300 km/u.

Twee keer nadenken

Campion pleitte afgelopen woensdag schuldig aan vijf aanklachten van gevaarlijk rijgedrag en eentje van medeplichtigheid bij de opslag van gestolen goederen. Hij werd veroordeeld tot 21 maanden cel. De politie probeert de andere waaghalzen nog te identificeren.

"Ik hoop dat deze celstraf mensen twee keer doet nadenken als ze menen dat het aanvaardbaar is om zichzelf en anderen in gevaar te brengen door gevaarlijk te rijden", zegt politiechef Glenn Longden van Ashfield Disctrict. "Ze staan niet boven de wet en, ongeacht hoe lang het duurt, we zullen hen voor de rechtbank krijgen."

Bekijk ook:
23 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marco Debart

  De moto waar die gek 300 per uur rijd, is een Yamaha R1 en is wel degelijk mogelijk. Maar hij doet dat niet met 1 hand, maar gebruikt een action-cam op zijn helm. Voor de rest.. moet ge de zot niet uithangen op de openbare weg. En dubbel uitkijken ! Dat wil zeggen, naar uzelf en ZEKER naar de andere weg gebruikers.

 • Anthony van der Borght

  Het is niet streng genoeg er zijn er die dat zich niet aantrekken gelijk hoeveel maanden dat ze er voor krijgen .. als ze vrij komen herbeginnen ze weer

 • Yvan Lissens

  Vera Clinckers: motorfietsen rijden al jaar en dag met de lichten aan. Op recente moddellen kan je de verlichring zelfs niet meer afleggen, als je dat niet ziet afkomen dan ben je blind.

 • Bjorn Santens

  Het is in Engeland... dus het zijn mijlen per uur(=1,6km), dus hij rijd wel degelijk 300km/uur

 • franky van steenberghe

  Voor al die motards ik dacht dat je in een file enkel tussen auto's mag rijden met snelheid van 30 km sneller dan het file verkeer en dat wil nog steeds niet zeggen dat jullie zomaar voorrang hebben op alles en iedereen!!!!!