Moslimvrouw die zoontje (4) haatbord liet dragen: "Wist niet wat 'onthoofden' betekende"

Haar vierjarige zoontje droeg een bord met daarop: "Onthoofd al wie de profeet beledigt."
UNKNOWN Haar vierjarige zoontje droeg een bord met daarop: "Onthoofd al wie de profeet beledigt."
De moslimvrouw die Sydney en heel Australië choqueerde door haar vierjarige zoontje een bord met daarop de haatboodschap "Onthoofd al wie de profeet beledigt" liet dragen, is op eigen vraag ondervraagd door de politie. De 28-jarige Jordaanse vrouw verklaarde dat ze niet wist wat het woord 'behead' ('onthoofd') betekende.

Het was een hallucinant beeld in de Australische media bij de zware rellen tegen de anti-islamfilm 'Innocence of Muslims' van zaterdag in het centrum van het anders zo rustige Sydney. Een klein kind was een van de betogers die een bord met de haatboodschap 'Onthoofd al wie de profeet beledigt'. Haar moeder moedigde hem daar duidelijk bij aan. Onder meer de Australische premier Julia Gillard toonde haar diepe verontwaardiging over het incident.

Onverantwoord
De moeder van het Jordaanse kind ging zichzelf aangeven bij de politie nadat ze foto had zien staan in de kranten en ze als een onverantwoorde moeder werd gebrandmerkt. Barry O'Farrell, de premier van de deelstaat New South Wales, eiste zelfs dat de kinderbescherming de zaak zou onderzoeken. De moeder, die nog maar twee jaar in Australië woont, vertelde de agenten dat ze de betekenis van de tekst op het bord niet kende en dus niet wist wat het woord 'onthoofden' betekende.

"Beschaamd"
"Ik herkende enkel het woord 'profeet', toen ik het bord in mijn handen kreeg geduwd en ging ervan uit dat het een boodschap was om de profeet te steunen. Ik wuifde er zelf een tijdje mee en gaf het dan aan mijn zoontje. Ik ben echt beschaamd over de problemen die ik veroorzaakt heb."