Moslima vermoord op straat in Engeland

Kort voor ze met 16 messteken werd vermoord, werd Nahid Al Manea nog gefilmd door een bewakingscamera.
Screenshot YouTube Kort voor ze met 16 messteken werd vermoord, werd Nahid Al Manea nog gefilmd door een bewakingscamera.
De Britse politie voert een onderzoek naar de moord op Nahid Al Manea. De 31-jarige vrouw uit Saoedi-Arabië werd dinsdag dood aangetroffen op een voetpad in het Engelse Sussex. Haar lichaam vertoonde zestien messteken, schrijft The Mirror. Volgens de politie liggen racistische motieven vermoedelijk aan de basis van de steekpartij.

Nahid droeg een abaya en hoofddoek toen ze werd vermoord. Daaruit leidden de speurders af dat de moord waarschijnlijk racistisch geïnspireerd is. Het lichaam van de vrouw werd dinsdagmorgen gevonden rond 10.40 uur. Nog diezelfde dag werd een 52-jarige man gearresteerd. Meer details over die verdachte zijn niet bekend.

Een lijkschouwing bracht aan het licht dat de Arabische met zestien messteken werd omgebracht. De vrouw had verwondingen aan de armen, nek en het hoofd. "Minstens twee messteken werden haar fataal", verklaarde Steve Worron van de politie. Die vermoedt dat de vrouw gedood werd omdat ze moslima was.

Nahid was afkomstig van Saoedi-Arabië, maar verbleef al een halfjaar in Sussex, waar ze studeerde. De vrouw volgde een cursus Engels aan de universiteit van Essex ter voorbereiding van een doctoraat en woonde bij haar broer.

In de video hieronder is de vrouw te zien vlak voor ze werd vermoord. De opname is afkomstig van een bewakingscamera en werd gisteren vrijgegeven.