Moslima laat andere klant voor in rij aan kassa. Dit is de ontstellende manier waarop ze 'bedankt' wordt

Facebook/Jeremy McLellan
Een Amerikaanse man heeft een hallucinant filmpje gedeeld waarin te zien is hoe een moslimvriendin van hem zwaar op de korrel wordt genomen aan de kassa van een warenhuis. En dan nog wel door een vrouw die ze net had voorgelaten omdat het leek alsof ze gehaast was.

Het tafereel speelde zich af in Reston, Virginia. Toen de (blanke) vrouw uiteindelijk in de rij stond, begon ze af te geven op een andere moslima in nikab. "Daarop vroeg ze waarom mijn vriendin zich ook niet bedekte", aldus Jeremy McLellan. "Mijn vriendin antwoordde dat het een keuze was. Daarop begon de vrouw te praten over genitale verminking bij vrouwen en zei ze dat ze wou dat ze mijn vriendin nooit binnen hadden gelaten in het land." Het was toen dat de moslima - die anoniem wil blijven - begon te filmen. Met dit schokkende resultaat.

Het filmpje werd in een dag tijd al 3,2 miljoen keer bekeken, nadat McLellan het deelde op Facebook. En het regende al duizenden commentaren van mensen die niet geloven wat ze zien. "Hoe durf je zo af te geven op moslims nadat een van hen zo vriendelijk was om haar plaats af te staan aan jou in een rij?", "Wat een lef om zoiets walgelijks te doen? Neem je drugs?" en "Die vrouw zal zich een stuk beter voelen als haar oranje redder haar gezondheidszorg wegneemt."