Moslima krijgt geen ongeopend blikje: "Kan een wapen zijn"

Tahera Ahmad.
Facebook Tahera Ahmad.

Een Amerikaanse moslima is naar eigen zeggen gediscrimineerd tijdens een vlucht van de maatschappij United Airlines, meldt CNN. Tahera Ahmad (31) vroeg uit hygiënische overwegingen om een ongeopend blikje. Dat werd haar geweigerd, omdat het blikje volgens de stewardess als wapen kon worden gebruikt. Een man naast haar kreeg wel zonder aarzelen een ongeopend blikje bier.

Ahmad is hoofd van de afdeling voor Interreligieuze Dialoog van Northwestern University. Ze was onderweg van Chicago naar Washington voor een conferentie die de dialoog tussen Israëlische en Palestijnse tieners wil bevorderen.

Ze plaatste na haar vlucht een post op Facebook, waarin ze beschrijft wat er is gebeurd. Ook vertelt ze dat ze naderhand door een medepassagier werd uitgescholden vanwege haar geloof. Ahmad draagt een hoofddoek en vliegt regelmatig met United Airlines. Ze vraagt altijd om ongeopende blikjes en dit is haar nog nooit eerder geweigerd.

Volgens een woordvoerder van United heeft de stewardess meerdere malen geprobeerd om Ahmad tevreden te stellen en berust het incident op een misverstand. De luchtvaartmaatschappij heeft met haar gesproken en heeft zich geëxcuseerd, maar Ahmad liet later weten dat ze zich tijdens het gesprek niet serieus genomen voelde.