Moskouse metro controleert tunnels op vrijende stelletjes

Een Moskous metrostation.
REUTERS Een Moskous metrostation.
In de metro in Moskou worden sinds vrijdag de tunnels gecontroleerd op vrijende stelletjes, nadat een nog onbekende man en vrouw hun liefdesnestje hadden ingericht in een tunnel die voorbehouden is voor omgeleide metro's. Het duo had foto's van de daad op het internet gezwierd.

"Als dit was gebeurd op een spoor dat constant gebruikt wordt, dan zouden de daders meteen ontdekt en opgepakt zijn op het moment waarop ze de tunnel ingingen", aldus de directie van de Moskouse metro, die eraan toevoegt dat ze wel een reeks dringende controles gaat uitvoeren om te achterhalen hoe het jonge koppel erin geslaagd is een van de tunnels te betreden.

Vooral de ventilatieopeningen van de metro, bijna 80 jaar oud, zullen onderzocht worden, om "na te gaan of die toegang kunnen verlenen aan het ondergrondse netwerk".

"We zijn zeker niet de eersten om het daar te doen", aldus Andrej R. op de Russische tv-zender LifeNews. De politie van de Russische hoofdstad heeft donderdag al aangekondigd de identiteit van de man en zijn liefje te proberen achterhalen.

De metro in de hoofdstad is in 1935, onder Stalin, geopend, en vervoert dagelijks 9 miljoen passagiers. Regelmatig hebben de metrolijnen te kampen met technische problemen. In juli maakte een ongeluk, te wijten aan een technisch defect, al eens 22 doden.