Moskou maakt zich op voor zwaarste sneeuwval in 70 jaar

Het Rode Plein in Moskou.
AFP Het Rode Plein in Moskou.
Hevige sneeuwval heeft het weg- en vliegverkeer rond de Russische hoofdstad Moskou gisteren flink ontregeld. Op de snelwegen rond de metropool stonden lange files nadat meerdere ongelukken hadden plaatsgevonden. Het is volgens het Russische persbureau Sputnik het begin van nog veel meer ellende.

Volgens het persbureau moet de hoofdstad zich opmaken voor de zwaarste sneeuwval in bijna zeventig jaar. Er is al zeker veertig centimeter gevallen en volgens de weerdiensten duurt het winterse weer nog tot dinsdag.

Kettingbotsing

Op de zuidelijke ring van Moskou waren gisteren meer dan vijftig auto's betrokken bij verschillende aanrijdingen. Ook op een snelweg in het noordwesten knalden vijftien auto's op elkaar door de sneeuw. Alle ongelukken liepen relatief goed af. Een aantal mensen raakte weliswaar gewond, maar niemand is om het leven gekomen.

De sneeuwval beïnvloedde ook het luchtverkeer. Op luchthaven Domodedovo, de grootste van de drie vliegvelden bij Moskou, zijn een tiental vluchten gisteren geschrapt en veel andere vluchten liepen vertraging op.

EPA
Sneeuwploegen hadden gisteren al de handen vol aan het begaanbaar houden van de wegen in en om de Russische hoofdstad.
EPA Sneeuwploegen hadden gisteren al de handen vol aan het begaanbaar houden van de wegen in en om de Russische hoofdstad.
AFP
AFP

Bekijk ook:
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • jos robben

  en volgens de groene apostelen is de aarde aan het opwarmen

 • Thomas Lambaerts

  Allez er valt weer eens wat sneeuw en het verkeer zit vast. In Moskou hebben ze zoiets niet aan de hand! Oh wacht...

 • daniel daue

  Dat zullen zedaar wel gewoon zijn zeker

 • Philomena Vanderweyen

  Mooie plaatjes minder goed voor zij die vastzitten in de file.