Moskou kreeg in 100 jaar nog nooit zoveel sneeuw over zich heen

Het Rode Plein in Moskou, helemaal bedekt met sneeuw.
EPA Het Rode Plein in Moskou, helemaal bedekt met sneeuw.
Moskou kreunt onder de sneeuw. Volgens viceburgemeester Peter Birjoekov gaat het om de hevigste sneeuwval in liefst honderd jaar. 

Het voorbije weekend werd meer dan 1,2 miljoen kubieke meter sneeuw uit de straten van Moskou verwijderd. Ook het Russische leger is ingezet. Door de massa's sneeuw moesten veel autobestuurders overschakelen op het openbaar vervoer. Burgemeester van de hoofdstad, Sergej Sobjanin, gaf tijdens het weekend nog de raad mee om niet de weg op te gaan. Kinderen hoeven niet naar school en veel vluchten liepen vertraging op. In de regio rond Moskou zitten duizenden mensen zonder stroom. Een autobestuurder stierf toen een elektriciteitsleiding op zijn motorkap terechtkwam.

REUTERS
AFP
REUTERS
AFP
EPA
EPA
AFP
EPA4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jozef Van Genechte

  @Ben Nygoedt, er is een verschil tussen klimaat een weer. Weer is lokaal, klimaat globaal. Omdat het op antarctica -60°C kan worden, betekent niet dat we in een ijstijd leven. Dat het klimaat opwarmt is wel degelijk zwart op wit bewezen.

 • danny yde

  yep, tzal hen leren, onze peren te misprijzen.

 • Désiré Van Nieuwenhuyzen

  Het levert in ieder geval mooie beelden op.

 • Désiré Van Nieuwenhuyzen

  Wat wil je ? De aarde is toch aan het opwarmen !