Moskeeschutter Christchurch dient klacht in tegen detentievoorwaarden

De Al Noor-moskee in Christchurch, Nieuw-Zeeland.
REUTERS De Al Noor-moskee in Christchurch, Nieuw-Zeeland.
De man die opgesloten zit op beschuldiging van het doodschieten van 50 mensen in twee moskeeën in Christchurch eerder deze maand, heeft een klacht ingediend tegen zijn detentievoorwaarden. Dat hebben de autoriteiten in Nieuw-Zeeland vandaag bevestigd. Volgens plaatselijke media diende de 28-jarige Australiër een formele klacht in met betrekking tot zijn rechten in de gevangenis.

De nieuwswebsite Stuff meldt dat Brenton Tarrant onder andere klaagt over het feit dat hij in de gevangenis van Auckland geen bezoek mag krijgen en vanuit zijn cel geen toegang heeft tot de telefoon. Een woordvoerder van het gerecht bevestigt dat de Australiër geen toegang heeft tot televisie, radio of kranten en dat ook bezoekers niet worden toegelaten. "Omwille van operationele veiligheidsredenen wordt er geen verdere informatie verstrekt", klinkt het tot slot.

De rechts-extremist zit nog zeker tot in april in voorhechtenis. In april verschijnt hij opnieuw voor de rechter. 
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Joost Vandenabeele

  Mensen toch, hij praat over rechten in de gevangenis en wat met die 50 personen die er niet meer zijn? Kunnen zij nog over hun recht om te leven praten?

 • Karim El boudakhani

  Goed zo...beter verdient ge niet!

 • mark germanus

  Wel hij kan zo blijven zitten voor de rest van zijn leven

 • Frank Van den Bulck

  Op water en brood zetten, in het pikkedonker. Zo'n gasten verdienen niet beter !

 • Carina Desmidt

  Rechten ? Zulke moordenaars hebben geen rechten. Water en brood en zwijgen rest van u leven in kamer van 2 op 2 dat is u recht.