Moskeeën en winkels van moslims bekogeld met stenen: avondklok van kracht in Sri Lanka

Van de Abbraar Masjid-moskee blijft niet veel meer heel.
REUTERS Van de Abbraar Masjid-moskee blijft niet veel meer heel.
Relschoppers hebben in Sri Lanka moskeeën en winkels van moslims aangevallen. De autoriteiten melden dat het onrustig was in zeker zes gemeenten in de Noordwestelijke Provincie. Uit voorzorg wordt in het hele land een avondklok ingesteld.

“Meerdere winkels zijn aangevallen,” zegt een hoge politiefunctionaris. “Toen groepen mensen moskeeën probeerden aan te vallen, vuurden we in de lucht en gebruikten we traangas om hen uiteen te drijven.” De bevolking in die provincie bestaat voor het grootste deel uit Singalezen, maar er is ook een minderheid van moslims. 

REUTERS

Eerder op de dag werden sommige sociale netwerken al tijdelijk geblokkeerd omdat gedeelde berichten de spanningen tussen sommige moslims en Singalezen deden oplopen. Een bepaald bericht had verschillende mensen ertoe aangezet een islamitisch centrum te gaan omcirkelen en beschadigen. De vermoedelijke auteur van dat bericht werd opgepakt.

REUTERS

Sinds de aanslagen op Paaszondag, waarbij 257 mensen om het leven kwamen, gelden verhoogde veiligheidsmaatregelen in Sri Lanka. De aanslagplegers waren lid van een groep islamistische extremisten.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.