Mopshondje 'van balkon gevallen' en ernstig gewond: "Iemand moet toch iets gezien hebben?"

Mopshondje met ernstige verwondingen.
Dierentehuis Louterbloemen Mopshondje met ernstige verwondingen.
Een ernstig gewond mopshondje is gistermiddag in de Nederlandse stad Dordrecht gevonden. Het dier lag onder het onderste balkon van een flat. Hoe hij daar terecht is gekomen, is niet bekend. "Maar of hij nou is gevallen of geduwd: het hondje is in ieder geval in een heel slechte conditie."

De dierenambulance kreeg rond 17.00 uur een melding dat er een hond van het balkon was gevallen. Bij aankomst schrokken de medewerkers. "Hij is vel over been en heeft zulke lange nagels dat hij niet eens op zijn pootjes zou kunnen staan", vertelt Mirjam Addiks, directrice van Dierentehuis Louterbloemen. 

Met spoed werd het dier naar het Dierenziekenhuis gebracht. Daar bleek later dat het hondje ook een klaplong heeft en dat het in shock is. Met een neussonde proberen ze voedingsstoffen naar binnen te krijgen. 

De dierenpolitie doet momenteel onderzoek naar de eigenaar van het dier en de oorzaak van het incident. Volgens Addiks is het bijna niet mogelijk dat er geen getuigen zijn: "Dit is gebeurd op klaarlichte dag, iemand móet toch iets gezien hebben."

Of het mopshondje het gaat halen, durft Addiks niet te zeggen. "Hij leeft nog, maar het is veel te vroeg om positief te zijn. Hij heeft bijna geen spieren meer over en kan zijn hoofdje niet eens optillen, zo erg is het."

Mopshondje met ernstige verwondingen.
Dierentehuis Louterbloemen Mopshondje met ernstige verwondingen.18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Hilde Geysen

  Veel kans dat degenen waar het hondje verbleef(eigenaars?)degene zijn die hem naar beneden gooiden gezien zijn ermbarmelijke staat (uitgemergeld).WAAROM moet zo'n crapuul altijd dieren houden en hen dit triestige leven aandoen. WAAROM???

 • kris deka

  Hopelijk vinden ze de dader

 • josette Huybrechts

  De mensheid wordt slechter en slechter, wat een smerige lafaards! Ik wens hen geen greintje geluk meer in de rest van hun leven.

 • Erika Braken

  Als je niet voor je huisdier wilt zorgen neem er dan geen en ik hoop dat diegene die dit gedaan heeft gepakt wordt en dat ze hem of haar dan maar in de gevangenis smijten

 • Ronald Beintema

  Ik hoop dat dit lieve diertje het redt!!! Als het daar is neergegooid, dan de dader met minimaal 35 jaar gevangenisstraf straffen!!!