Exclusief voor abonnees

Moordende Navy SEAL Edward Gallagher krijgt steun van Trump en zet zo Amerikaans leger op zijn kop

Edward Gallagher.
AFP Edward Gallagher.
Hij doodde een IS-strijder met een jachtmes, poseerde met diens lijk en zou een jong meisje zomaar door het hoofd hebben geschoten, de Navy SEAL Edward Gallagher (40) heeft heel wat oorlogsmisdaden op zijn kerfstok. Toch gaf de Amerikaanse president Donald Trump zijn minister van Defensie Mark Esper de opdracht Gallagher niet uit de elite-eenheid te ontslaan. Gallaghers overste Richard Spencer, de baas van de marine, werd ontslagen. Wie is de Navy SEAL die het Amerikaanse leger zo op zijn kop zet?

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis30 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Michael Aerts

  Dus vanaf morgen doet iedere militair gewoon zijn ding. Regels hoeven niet meer, schiet er maar op los. Je hebt de steun van de president, die zelf nooit geen dag gediend heeft wegens een rijke papa en een corrupte dokter.

 • mike milan

  Trump staat tenminste achter zijn mensen die de kastanjes uit het vuur halen.En dat zijn nu eenmaal geen jongens van 8 to 5 jobke .Maar zoals altijd...de beste stuurlui staan weer op wal te roepen.

 • Baro De Wispelaere

  Binnenkort is Trump weg, dan word schoon schip geslagen, en komt er nog veel meer uit, geloof me

 • Jeroen Beckers

  Totaal gebrek aan moreel besef, net als Trump zelf. Het zegt ook veel over de mensen die zo'n man verdedigen.

 • wim CLAES

  Alle seal's doen zo'n dingen, van deze zijn gedrag maakt men een drama. waarom denkt u dat men dergelijke eenheden in het leven roept? Om maaltijden van het ocmw rond te rijden?. zolang men deze eenheden blijft opleiden zullen er excessen zijn.we hebben echter geen alternatief, er gebeurt te veel rond ons dat misloopt dat we beter op zij kijken en laten begaan.in elk militair conflict vallen er onschuldige slachtoffers.aan onze politici om oorlogen te voorkomen.