Moordenaar van Belg (77) in Spanje leefde drie maanden met bankkaarten en luxewagen van zijn slachtoffer

De 29-jarige verdachte (links) van de moord op de gepensioneerde Vlaming Daniël Pax (77).
RV De 29-jarige verdachte (links) van de moord op de gepensioneerde Vlaming Daniël Pax (77).
Drie maanden na de moord op Vlaming Daniël Pax (77) in Spanje heeft de politie de dader (29) opgepakt. Bij zijn arrestatie zat hij achter het stuur van de Mercedes van de gepensioneerde Belg. Hij deed ook talloze online aankopen met de bankkaarten van zijn slachtoffer.

Daniël Pax, afkomstig uit het Antwerpse, verhuisde toen hij met pensioen ging na een carrière bij General Motors, naar Spanje. Daar werd hij op 4 juli dood aangetroffen in de garage van zijn huis in het dorpje Torremendo, op een uurtje rijden van de stad Alicante. Een bezorgde buur was gaan kijken, omdat de garagepoort al dagenlang een stukje openstond. Het lichaam van Daniël Pax vertoonde sporen van geweld. Hij was neergeslagen met een bot voorwerp. Bovendien was zijn Mercedes gestolen, en zijn bankkaarten. 

Hoewel de politie meteen uitging van een roofmoord, dacht zijn familie in België dat Daniël mogelijk vermoord was omdat hij homo was. “Wie slaat er nu iemand dood voor zijn auto?”, klonk het.

Dankzij een reconstructie van de uren voor en na de dood van Pax, slaagde de politie er na drie maanden in een verdachte voor de moord te identificeren. Die reed bij zijn aanhouding, op 3 oktober in de stad A Coruña, nog steeds rond in de luxewagen van zijn slachtoffer. 

Bij zijn arrestatie reed de man nog rond in de auto van het slachtoffer.
RV Bij zijn arrestatie reed de man nog rond in de auto van het slachtoffer.

Online aankopen

De voorbije maanden gebeurden ook tal van online aankopen met de bankkaarten van zijn overleden slachtoffer. De Spaanse dader zou zijn betrokkenheid bij de moord al aan de speurders toegegeven hebben. Hij is beschuldigd van moord, diefstal met geweld en oplichting. Hij zit in de gevangenis in voorlopige hechtenis.

In verband met het geld van de Belg dat de voorbije maanden werd uitgegeven, is ook nog een 19-jarige vrouw opgepakt in Hervás, in de provincie Cáceres. Zij wordt beschuldigd van fraude en oplichting.

Bekijk ook: Familie vermoorde Vlaming in Spanje: “Daniël is afgeslacht”
21 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Nancy Roose

  En dat moet 3 maanden duren voor ze een bankkaart kunnen traceren?

 • Tina Colpaert

  Allé rap waren ze weeral niet bankgegevens afhalen of gebruiken kaarten worden die niet geblokkeerd als je gewoon doodvalt zetten ze alles vast maar bij deze zaak niet?

 • Patrick Vriends

  Daar hebben ze 3 maanden siësta gedaan zeker ?

 • sonja dewilde

  In België worden bankrekeningen onmiddellijk bij overlijden geblokkeerd. Partner kan dan zelf niet meer aan de centen en hier kan dit 3 maanden wel. Straf

 • Filiep Lapeire

  Zekerlijk een heel domme moordenaar, Bijna niet mogelijk dat men daar drie maanden op zoek moet voor gaan. Verder rijden met de wagen van de persoon die hij vermoord heeft en online aankopen doen met diens bankkaart zal wel niet moeilijk geweest zijn om daar nog een adres bij te vinden zeker.