Moord op mormoonse vrouwen en kinderen in Mexico: meerdere verdachten opgepakt

De kisten van twee van de slachtoffers worden weggedragen.
EPA De kisten van twee van de slachtoffers worden weggedragen.
De Mexicaanse autoriteiten hebben vandaag verschillende verdachten gearresteerd in verband met de moord op negen mensen die waren aangesloten bij een Amerikaanse mormoonse gemeenschap. Dat meldt The Washington Post.

Drie vrouwen en zes kinderen, onder wie twee baby's, werden begin november in het noorden van Mexico, bij de grens met de VS, vermoord. De moeders reden met hun kinderen in drie auto's toen ze onder vuur werden genomen. Na het bloedbad ondernam één van de kinderen, de 13-jarige Devin, meteen actie. Hij verborg zes kinderen in het struikgewas en slaagde erin ruim 20 kilometer verderop hulp te halen.

Vermoedelijk zit de georganiseerde misdaad achter de schietpartij. Mormonen zijn strenggelovige christenen. Julian LeBaron, een antimisdaadactivist die familie is van enkele slachtoffers, richtte in 2009 de antimisdaadorganisatie SOS Chihuahua op. In datzelfde jaar werd zijn broer Benjamin vermoord. Of de aanval daar iets mee te maken heeft, is onduidelijk.

In een verklaring laat het Mexicaanse Openbaar Ministerie weten dat de verdachten tijdens een gezamenlijke operatie van het leger, marine, de nationale politie en andere veiligheidsdiensten zijn opgepakt. Hoeveel mensen zijn aangehouden, is nog onbekend.

Zwaargewapende Mexicaanse soldaten zoeken naar de daders.
EPA Zwaargewapende Mexicaanse soldaten zoeken naar de daders.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.