Mooiste tiener ter wereld komt uit Nederland

Quishantely Leito
Marco ter Beek Quishantely Leito
De 18-jarige Quishantely Leito uit Rotterdam is de nieuwste mooiste tiener van de wereld. Deze ochtend (Belgische tijd) won ze in Guatemala de titel Miss Teenager. Ze liet missen uit meer dan dertig andere landen achter zich.

De Rotterdamse werd vorig jaar al gekroond tot Miss Teen of Zuid Holland, terwijl ze nog geen ervaring had met modellenwerk of missverkiezingen. Ze werd gescout en besloot om mee te doen. Met succes, want ze won ook de landelijke verkiezing en werd Miss Teen of the Netherlands.

Quishantely mag zich nu een jaar lang Miss Teenager noemen. Twee jaar geleden won Lotte van der Zee dezelfde titel in Guatemala. Zij overleed in maart van dit jaar na een hartstilstand. Op de verkiezing werd voor haar een minuut stilte gehouden. “Deze titel draag ik voor Lotte”, zei de nieuwe Miss Teenager in Guatemala.

Volgens de organisatie van de Nederlandse editie is het bijzonder dat de winnares twee keer vlak achter elkaar uit Nederland komt. De verkiezing is vooral in latinolanden populair. Bij de vragenronde zei ze onder meer: “Wij zijn niet rijk, wij wonen gewoon in Rotterdam-Zuid maar wij leven, en het leven is je gegeven en daar moet je altijd het beste uit halen.”

Verder onthulde ze dat haar grootste angst is dat zij zichzelf zou verliezen. “Waardeer altijd wat je hebt in het leven. Het afgelopen jaar heb ik mijn vader verloren, de laatste maanden zat hij in een rolstoel maar zelfs toen was hij altijd positief.”

Quishantely Leito
MissBeautyoftheNetherlands Quishantely Leito33 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Mark Peeters

  @ricardo: miljoenen hebben de middelen niet om aan zo'n verkiezingen mee te doen!

 • geert calleeuw

  mooie meid maar er lopen er toch nog mooiere zu , toch grote proficiat

 • Toran Korshnah

  Prachtig kleed die haar huid goed doet uitkomen. Prachtige vrouw, zeker binnen haar etniciteit. Moet niet altijd een latina of caucasisch zijn.

 • Paul Beelaerts

  De mooiste tiener is altijd het kind dat je zelf met liefde en pijn hebt grootgebracht.

 • Brigitte Boon

  Moest mijn dochter hebben meegedaan, had ze niet de mooiste geweest. Toch proficiat