Mooiste kerstcadeau: kleinste prematuurtje mag naar huis

Connor Sorenson weegt nu een gezonde 3 kg.
Florida Hospital Connor Sorenson weegt nu een gezonde 3 kg.
Toen prematuurtje Connor zes maanden geleden geboren werd, woog hij slechts 380 gram na een zwangerschap van 24 weken. Zes maanden later heeft hij alle artsen met zijn strijdlust verbaasd en mag hij gezond en wel Kerstmis thuis bij mama en papa in Orlando vieren.

Meteen na de geboorte van Connor vreesden artsen voor het leven van het kind, ze schatten dat zijn overlevingskans een op drie was. Hij was de kleinste baby die in het Florida Hospital in Orlando werd geboren. Deze week haalde Connor de kaap van 3 kg en mag hij naar huis voor Kerstmis. Papa Eric Sorensen kon zijn trouwring rond het been van de pasgeboren Connor vlot bewegen. "Meteen na de geboorte raadde het verplegend personeel ons aan veel foto's te nemen. Omdat niemand zeker was dat onze zoon lang zou leven. Het is geweldig om nu naar die foto's te kijken en te ontdekken hoe hij geëvolueerd is."

Zijn mama Holly verklaart: "Het is een vechtertje en hij wou bij ons zijn. Hij heeft elke uitdaging overleefd en heeft er alles aangedaan om bij ons te kunnen blijven."

Baby's die zo vroeg geboren worden, hebben een lage overlevingskans omdat hun vitale organen onderontwikkeld zijn. Artsen voerden de afgelopen zes maanden verschillende operaties en procedures uit bij Connor, nu houdt een pediater de baby goed in de gaten.

Florida Hospital