Mooi zijn is niet altijd een zegen: vrouwen onthullen hoe het hun leven bij tijden tot een hel maakt

thinkstock
Eruit zien als een model: voor velen is het een droom, maar het blijkt niet altijd zo leuk te zijn. Enkele gebruikers van Reddit hebben verhalen gedeeld over hoe ze niet serieus worden genomen en de hele tijd lastig worden gevallen. Opvallend: andere vrouwen gedragen zich vaak het ergst tegenover hen.

"Ik ben al twee keer aangenomen voor een job die ik leuk vond en waarvoor ik ook gekwalificeerd was", klinkt het onder meer. "Maar niet om de juiste redenen. De eerste keer bleek de functie eigenlijk niet te bestaan en kreeg ik opeens elke dag berichtjes van de man die me toch naar binnen werkte. De tweede keer kreeg ik zelfs geld aangeboden om met de baas te slapen. Op de werkvloer waren het dan nog vaakst de vrouwen die me het leven lastig maakten. Hoe sober ik me ook kleedde, hoe vriendelijk ik ook was of hoe ik ook mijn best deed om te bewijzen dat ik wel degelijk goed was in mijn job."

School
Dat laatste is iets wat vaak terugkomt. "Het was al zo toen ik nog op school zat", schrijft iemand anders. "De meisjes waarvan ik dacht dat ze mijn vriendinnen waren, haatten me vaak stiekem en ze sloegen toe als ik ook maar een teken van zwakte durfde te tonen. Het was erg stresserend en uiteindelijk probeerde ik zelfs niet meer om vriendinnen te maken. Het gaat wel beter als je vrienden bent met andere mooie meisjes, die begrijpen je en doen zoiets niet."

Velen worden vaak niet serieus genomen omdat ze er goed uit zien. "Ze gaan ervan uit dat ik dom ben, zelfs als ik bewijs dat dit niet het geval is", schrijft iemand. "Er wordt soms zelfs gezegd dat ik een goede 'trophy wife" zou zijn van een succesvolle en rijke manager."

Flirterig
Maar ook buiten het werk is het niet allemaal rozengeur en maneschijn. "Ik moet altijd voorzichtig zijn als ik met mannelijke vrienden op stap ga", klinkt het. "Na een paar drankjes worden ze vaak flirterig (ook als ze een relatie hebben) en ik haat het om hen op een afstand te moeten houden omdat je dan ook de vriendschap die je hebt riskeert. Vreselijk."

Opmerkelijk: mooie dames hebben het vaak erg moeilijk om een vriend te vinden. "De keren dat ik al gehoord heb: 'maar je bent knap, ik kan het niet geloven dat je single bent' is ongelofelijk. Soms denk ik dat er me nooit iemand op een serieuze manier benadert omdat ze denken dat ik toch al bezet ben. Maar dat is niet zo: alsjeblieft, date me, ik ben eenzaam", bekent iemand.

Veiligheid
Anderen maken zich vaak zorgen om hun veiligheid. "Er wordt heel vaak naar mij geroepen of getrompt op straat", klinkt het. "Onlangs maakte ik een wandeling van 15 minuten en in die tijd werd er twee keer naar mij getoeterd en aan een rood licht sprong een kerel uit zijn wagen en vroeg me of ik geen lift wilde. Het beangstigt me soms echt."