Montreal roept noodtoestand uit wegens overstromingen

AFP
Als gevolg van de zware overstromingen hebben de autoriteiten in het noordoosten van Canada de noodtoestand uitgeroepen. Op die manier kunnen ze onder andere een bevel tot evacuatie uitvaardigen. In Montreal stonden vandaag volgens de autoriteiten zo'n 3.148 woningen onder water. Meer dan 1.000 mensen moesten hun huis tijdelijk verlaten.

In de nabijgelegen stad Ottawa is al sinds gisteren de noodtoestand van kracht. Daar wordt volgens de Canadese televisiezender CBC verwacht dat het waterpeil van de Ottowa rivier tot wel 50 centimeter hoger zal stijgen dan bij de vorige grote overstromingen in 2017. Er werden 400 soldaten ingezet om de situatie mee te helpen bestrijden. In de buurt van Québec kregen 250 mensen het bevel om hun woning te verlaten.

Begin deze week zorgden de hevige regenval en smeltende sneeuw al voor de eerste overstromingen in de provincie Québec. Meer dan 2.900 huizen staan blank en ongeveer 1.300 werden in veiligheid gebracht, berichtte Radio Canada.

AFP
AFP
AFP
AFP1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Christine Laevers

    Als ik dit nu lees, begrip ik nog beter waarom heel vroeger mensen semi-nomadisch waren, met winter- en zomerkampen. Misschien een ideetje voor de toekomst ?