Monsanto heeft in minstens zeven landen lijst met tegenstanders van glyfosaat

Illustratiefoto.
EPA Illustratiefoto.
Het Amerikaanse biotechbedrijf Monsanto heeft niet alleen in Frankrijk maar ook in zeker zes andere Europese landen, plus Europese instellingen, lijsten laten opstellen met bekende figuren die zich vragen stellen bij het gebruik van glyfosaat. Dat heeft het moederbedrijf Bayer vandaag bekendgemaakt.

Eerder deze maand raakte bekend dat het PR-bureau Fleishman Hillard voor Monsanto een lijst heeft opgesteld van mensen in Frankrijk en hun mening over glyfosaat, het actief bestanddeel van de onkruidverdelger Roundup van Monsanto dat kankerverwekkend zou zijn. Op de lijst staan politici, journalisten en wetenschappers.

Landen en Europese instellingen

Er werd vermoed dat het niet alleen om Frankrijk ging, en dat blijkt volgens een mededeling van de groep Bayer te kloppen. Er zijn ook lijsten van mensen in Duitsland, Italië, Nederland, Polen, Spanje en Groot-Brittannië, net zoals personen uit de Europese instellingen.

De Franstalige Belgische openbare omroep RTBF meldde eerder al dat ook het Belgisch Europarlementslid Philippe Lamberts (Ecolo) op de lijst staat.

Bayer, sinds vorig jaar eigenaar van Monsanto, heeft naar eigen zeggen inzake communicatie zijn samenwerking met Fleishman Hillard "tot nader order" stopgezet. Wel blijven ze samenwerken wat betreft marketing.
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Christine Laevers

  Op een van de Franse TV-posten is er nu reclame voor Round-up voor particulieren. Niet te geloven!

 • dirk belis

  Monsanto is een van de grootste crapulueze bedrijven ter wereld. Alles naar de knoppen helpen om hun genetisch voedsel te verkopen.

 • Ronny Martin

  Chance dat ze dit niet in Belgie proberen of noemen ze het daarom 'Europese instellingen?' Waarom zou Fleishman Hillard anders een bureau in Brussel hebben.

 • Peter Janssen

  Ja én?? Wat gaat gifmenger monstranto doen met die lijst van bekende, kritische mensen over hun vergif glyfosaat? Afdreigen?Intimideren?Vals beschuldigen om hun reputatie te schaden? Of uitschakelen door te laten 'verongelukken'?Deze giftige octopus met tentakels over heel de wereld moet uitgeroeid/verboden worden en veroordeeld wegens misdrijven tegen de mensheid en de natuur.

 • Jean-Pierre Vercruysse

  Een efficiënt product!!!