Monica Lewinsky stapt kwaad op tijdens live-interview na vraag over Bill Clinton

Bill Clinton en Monica Lewinsky.
Photo News Bill Clinton en Monica Lewinsky.
Monica Lewinsky beëindigde gisteren abrupt een interview, dat live werd uitgezonden op de Israëlische televisiezender Channel 2. De journaliste vroeg aan de voormalige Witte Huis-stagiaire of ze “nog persoonlijke excuses verwachtte van ex-president Bill Clinton” met wie Lewinsky in de jaren negentig een affaire had. Voor de oud-minnares van Clinton was die vraag uit den boze. "Sorry, dit gaat me niet lukken", klonk het.

Lewinsky was gisteren als anti-pestconsulente te gast op een conferentie in Israël. Nadat Channel 2-journaliste Yonit Levi haar verschillende vragen stelde over de pro’s en contra’s van sociale media, veranderde het onderwerp van het interview. “Verwacht je nog persoonlijke excuses van Bill Clinton?”, vroeg de journaliste plots. Die vraag was genoeg voor Lewinsky om het interview stop te zetten. Ze verontschuldigde zich, legde haar microfoon neer en wandelde weg.

Volgens Lewinsky waren er voor het interview duidelijke afspraken gemaakt met de journaliste. “Levi had mij tijdens de voorbereidingen van het interview al gevraagd of ze die vraag mocht stellen en ik had haar toen geantwoord dat dat uit den boze was. Toen ze mij de vraag dan toch stelde op het podium, werd het duidelijk dat er met mijn voeten werd gespeeld. Ik ben vertrokken omdat het belangrijker is dan ooit dat vrouwen voor zichzelf opkomen. Aan het publiek wil ik mijn excuses aanbieden dat het gesprek op die manier eindigde", schreef ze gisteren op Twitter.

Clinton verontschuldigde zich in juni tijdens de ‘Today Show’ publiekelijk voor de affaire met zijn stagiaire, maar nooit persoonlijk bij Lewinsky. “Ik ben geen excuses verschuldigd aan Monica Lewinsky. Ik heb me publiekelijk meer dan eens verontschuldigd. Ik heb mijn excuses aangeboden aan de hele wereld”, zei de voormalige Amerikaanse president toen. “Ik heb haar nadien nooit meer gesproken.”

Vervolgens portretteerde Clinton zichzelf als slachtoffer van de roemruchte zaak uit de jaren negentig en niet Lewinsky. Op het einde van het vraaggesprek benaderde de politicus de hele onverkwikkelijke saga eerder filosofisch. “Sindsdien heb ik het beste gemaakt van mijn werk en leven. Dat is alles wat ik u te zeggen heb.”
15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • danny braun

  sorry maar het was een goede en passende vraag.

 • leetje van gorcum

  waar moet je anders over vragen aan haar????

 • johan m uytterhaegen

  den bill en zijn sigaar! ik wist niet dat ie rookte

 • Hanne Claes

  frappant dat dit tijdens een interview over pesten gebeurde.

 • Robert Van Damme

  Ze heeft groot gelijk! Die verdomde journalisten denken dat ze zich àlles kunnen permitteren sinds ze ménen dat zij het politiek landschap kunnen bepalen, en het leven van miljoénen kunnen beinvloeden (lees: om zeep helpen)