Monica Lewinsky: “Ik moest liegen van Bill Clinton”

Monica Lewinksy bekende op tv dat Bill Clinton haar op het hart heeft gedrukt om te liegen over hun affaire.
Photo News Monica Lewinksy bekende op tv dat Bill Clinton haar op het hart heeft gedrukt om te liegen over hun affaire.
Voormalig Witte Huis-stagiaire Monica Lewinksy heeft bekend dat oud-president Bill Clinton haar op het hart heeft gedrukt om te liegen over hun affaire. Dat zei ze in het laatste deel van de documentaire ‘The Clinton Affair’ van het Amerikaanse televisienetwerk A&E.

In de toen lopende aanrandingszaak van Paula Jones tegen Clinton zou Lewinsky een belangrijke getuige kunnen zijn. Haar mogelijke verklaring over een seksuele affaire met de president zou van groot belang zijn voor de zaak van Jones. 

Clinton wist dat maar al te goed en belde zijn voormalig stagiaire daarom op om haar te zeggen dat ze de wet moest breken en onder ede moest liegen als haar in de rechtbank gevraagd werd of zij een seksuele affaire had met hem.

"Ik was doodsbang dat dit openbaar zou worden", vertelt Lewinsky in de documentaire. "Gelukkig hielp Bill me erdoorheen en zei hij dat als ik er een schriftelijke verklaring over zou afleggen, ik misschien niet eens hoefde voor te komen. Ik voelde me er niet goed bij, maar het was het beste om te doen. Best vreemd eigenlijk, he? Dat de wet breken het beste is om te doen.”

Schikking van bijna 750.000 euro

Uiteindelijk werd toch bewezen dat Lewinsky en Clinton een seksuele affaire hadden. Dat leidde bijna tot afzetting van de president, maar doordat er geen meerderheid van stemmen was, kon hij aanblijven. 

In de zaak-Jones betaalde de voormalige president in de jaren negentig ten slotte 850.000 dollar (bijna 750.000 euro) als schikking.
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Josepha Van Vlaanderen

  Ik geloof geen barst van die vrouw!

 • Guido Pintens

  "en toch blijven de kranten de clintons verdedigen". Clinton hield het waarschijnlijk bij ééntje (of een paar?). Trump heeft in gans z'n leven niks anders gedaan, en kan ze niet allemaal tellen op al z'n vingers en tenen tesamen ... bewijzen genoeg van. Maar ja, Trump heeft uiteraard alle krediet wat dat betreft

 • diane colman

  Mij interesseert het geen snars hoe haar leven verder is verlopen.... de centjes niet geweigerd dus geen probleem....

 • Ludwig Vanden Boer

  En hier blijven ze 20 jaar aan terwijl iedereen het weet en vragen ze opslag. Ik vraag mij wel af wat het hebben van een affaire verandert aan de kwaliteit van verplichtingen na te komen.

 • marc Deglin

  en toch blijven de kranten de clintons verdedigen.