Mondmaskers uitverkocht en verkoop handgels verdubbeld in Belgische online-apotheek

Mondmaskers uitverkocht en verkoop handgels verdubbeld in Belgische online-apotheek.
REUTERS / Remo Casilli Mondmaskers uitverkocht en verkoop handgels verdubbeld in Belgische online-apotheek.
Viata, de derde grootste online-apotheek in België, merkt naar aanleiding van het coronavirus een beduidend verschil in de aankopen bij de consumenten. “Mondmaskers zijn uitverkocht, de verkoop van handgels neemt drastisch toe, die van producten tegen weerstand is zelfs verdubbeld”, meldt Viata.

Eerder kregen bedrijven het advies van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) om bureaus te desinfecteren en werknemers bij een milde hoest thuis te laten.  Een bedrijf in het West-Vlaamse Kortrijk verbiedt zelfs zijn werknemers om handen en kussen te geven. Zelf krijgen we verschillende tips om ons te beschermen tegen het coronavirus, waarbij we best dezelfde voorzorgen nemen zoals bij een griepinfectie. Online-apotheek Viata, merkt naar aanleiding van de maatregelen tegen het coronavirus een gigantisch verschil in consumentenaankopen.

Tien keer meer handgels

De Belgische onlinewebshop Viata meldt dat het tien keer meer handgels verkoopt en momenteel niet aan de huidige vraag kan voldoen. Het aantal zoekopdrachten naar handgels is maar liefst 100 keer hoger dan voordien.

Ook de verkoop van producten voor weerstand is verdubbeld in één week tijd.

Mondmaskers al uitverkocht sinds januari

Online worden mondmaskers momenteel aan woekerprijzen verkocht tot wel 199 euro voor een grote verpakking. Mondmaskers zijn bij Viata bovendien al sinds januari uitverkocht. Het aantal zoekopdrachten met “mondmasker” als trefwoord, ligt op de e-shop vijftien keer hoger dan normaal. 

De apotheken zelf kunnen de vraag niet aan, bevestigt de Apothekersbond. Eerder deze maand kondigde de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) al een wereldwijd tekort aan mondmaskers en ander beschermingsmateriaal tegen het nieuwe coronavirus aan.

Lees ook: Geert Noels: “Maatregelen tegen coronavirus schadelijker dan virus zelf” (+)

“Nee, u hoeft geen mondmaskers in te slaan” “Ja, u mag nog op cruise” “Nee, uw kat kan u niet besmetten” (+)
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Werner Rijkx

    Hier in Sri Lanka zijn mondmaskers ook uitverkocht. Maar eigenlijk helpen de gewone mondmasker niet tegen het virus. Gewoon uw handen goed wassen en van uw gezicht afblijven

  • rudi berghmans

    In elk land zijn mondmaskers te verkrijgen behalve in België