Mogelijke aanslag op Times Square verijdeld

Times Square
thinkstock Times Square
De politie in New York heeft met de arrestatie van een man waarschijnlijk een bomaanslag op Times Square in New York verijdeld. De verdachte, een 22-jarige man woonachtig in New York, zou hebben verkondigd dat hij op het beroemde plein politiemensen en regeringsfunctionarissen wilde doden.

 Volgens de Amerikaanse zender CNN kwam de arrestatie er nadat de verdachte van een undercoveragent twee pistolen had gekocht. Hij zou ook duidelijk hebben gemaakt andere wapens, explosieven en een explosievenvest te hebben willen kopen om een aanslag te plegen tijdens een groot evenement op Times Square of in Washington. De man werd al langer in de gaten gehouden door de autoriteiten.

De autoriteiten denken niet dat de man banden heeft met een groter netwerk. Volgens Amerikaanse media zou de man onder andere hebben gesproken over het maken van een bomgordel maar ook over een eventuele aanval met vuurwapens.

Justitie verklaarde dat de verdachte een staatsburger van Bangladesh is die een verblijfsvergunning heeft voor de VS. De man zou tijdens ontmoetingen met undercoveragenten zijn steun hebben betuigd aan terreurbeweging Islamitische Staat.

De man verscheen vrijdag voor de rechter. Die weigerde om hem vrij te laten op borg. Volgens de rechter is de twintiger een gevaar voor de maatschappij en is er sprake van vluchtgevaar.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jan vanderwallen

    Hoeveel aanslagen er wekelijks verijdeld worden zullen we nooit weten, maar één keer is het weer eens prijs.