Mogelijk toch meerdere mensen betrokken bij moord op Duitse politicus

Een erewacht van leden van de Duitse politie en strijdkrachten staat naast de kist met het stoffelijk overschot van Walter Lübcke tijdens de herdenkingsdienst, afgelopen donderdag.
REUTERS Een erewacht van leden van de Duitse politie en strijdkrachten staat naast de kist met het stoffelijk overschot van Walter Lübcke tijdens de herdenkingsdienst, afgelopen donderdag.
De Duitse autoriteiten kijken naar aanwijzingen dat mogelijk toch meerdere mensen betrokken waren bij de dood van politicus Walter Lübcke. Duitse media berichten dat een getuige twee wagens opmerkte die tijdens de nacht van de moord op "agressieve" wijze door de woonplaats van de CDU'er scheurden.

De getuige, een oud-militair, had 20 minuten eerder ook een schot gehoord. Hij had de indruk dat de bestuurders van de wagens verdwaald waren. Hij omschreef een van de auto's als een Volkswagen Caddy. Later bleek dat de 45-jarige verdachte inderdaad in dat type auto reed.

Lübcke is begin deze maand aangetroffen op het terras van zijn huis in Wolfhagen-Istha met een schotwond in zijn hoofd. Verdachte Stephan E. kon worden opgepakt nadat een DNA-spoor was ontdekt.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.