Mogelijk minuscule scheurtjes in vleugels van superjumbo Airbus A380

De Airbus A380, met een maximumcapaciteit van 853 passagiers het grootste passagiersvliegtuig ter wereld.
EPA De Airbus A380, met een maximumcapaciteit van 853 passagiers het grootste passagiersvliegtuig ter wereld.
Vliegtuigbouwer Airbus roept maatschappijen die vliegen met de superjumbo A380 op om de vleugels extra te controleren. Volgens de Europese luchtvaartorganisatie EASA kunnen daar minuscule scheurtjes in zitten.

Het gaat in totaal om 25 al wat oudere A380-toestellen die een extra check moeten krijgen. Onder meer Air France, Lufthansa en Singapore Airlines behoren tot maatschappijen die de betreffende toestellen in gebruik hebben. Het is overigens niet voor het eerst dat A380-toestellen vanwege mogelijke ‘haarscheurtjes’ een extra check krijgen.

Airbus besloot eerder dit jaar om de productie van de superjumbo in 2021 te staken. De ontwikkeling van de A380 heeft Airbus tientallen miljarden euro's gekost. De vliegtuigen zijn tien jaar in productie, maar vanaf het begin vielen de verkopen tegen. De meeste luchtvaartmaatschappijen geven de voorkeur aan kleinere en zuinigere vliegtuigen.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Danny Govaerts

    Als ze zo door gaan komen we ooit nog aan de klimaat norm. Nu alle vliegtuigen van de A380 aan de grond houden voor inspectie. Tot we zeker zijn ... En iedereen een gezellige vakantie in eigenland gewenst..

  • Michel Van der Hoydowch

    Ik heb steeds vragen gehad bij de nieuwe composiet materialen die het alu vervangen om gewicht te besparen . ( Hollandse uitvinding ?)