Moedige leerlingen redden blinde vrouw van treinsporen

Moedige tieners hebben een blinde vrouw van een afschuwelijke dood gered in Melbourne. De vrouw was met haar blindegeleidehond op de treinsporen gesukkeld. De leerlingen aarzelden geen seconde en brachten de vrouw in veiligheid.

De vrouw viel met haar hond op de sporen toen er een trein in aantocht was in East Ringwood. Vier tieners en een andere passanten grepen meteen in. "Ik zag de vrouw met haar hond naar het perron stappen. Even later hoorde ik een gil en een schreeuw om hulp. Ze was van het perron op de sporen gevallen", zegt Harry Dettmann, leerling aan Tintern. Hij sprong meteen op de sporen en zette de hond terug op het perron. Daarna redde hij samen met een andere reiziger de vrouw. "Ik moest geen twee keer nadenken om de vrouw te helpen. Ik liep meteen naar haar toe."

Alice Rietveld zag hoe andere reizigers op hun beurt de vrouw hielpen. "Gelukkig had de trein weer eens vertraging opgelopen." Ze prijst het moedige optreden van de leerlingen die hun leven op het spel zetten. De leerlingen begeleidden de vrouw daarna naar de home waar ze woont. Ze werden op hun school geëerd voor hun optreden.