Moeder wurgt zoontje (2) omdat hij te luid huilde tijdens vrijpartij

Donatella Di Bona.
Twitter Donatella Di Bona.
Consternatie in Piedimonte San Germano, een kleine Italiaanse gemeente in de buurt van Cassino: een moeder wurgde haar zoontje van twee jaar omdat ze gek geworden was van zijn gehuil. De vrijpartij die Donatella Di Bona (28) met haar vroegere vriend had, viel op die manier in het water. Nicola Feroleto (48) keek toe, maar greep niet in. Beide ouders werden gearresteerd en beschuldigd van (medeplichtigheid aan) moord.

De gruwelijke feiten speelden zich tien dagen geleden af. Het koppel had zich geparkeerd in een verlaten straat, met de bedoeling seks te hebben in een open veld. Toen ze na een korte pauze aan de tweede ronde wilden beginnen, liep het mis.

In de auto was Gabriel immers stevig beginnen huilen, hij wilde duidelijk naar huis. In plaats van naar zijn smeekbede te luisteren, gaf Nicola hem twee stevige meppen.

Lastpost
Thuis was het Donatella die door het lint ging. Ze had haar kind altijd al als een lastpost beschouwd. Enkel als hij sliep, kon ze hem verdragen. Deze keer legde ze haar handen om de nek van de peuter en begon ze hem te verstikken.

Toen Gabriel geen teken van leven meer gaf, sloeg de paniek toe. Huilend liep ze met haar zoon in haar armen de straat op, een buurman verwittigde de hulpdiensten. Enkele reanimatiepogingen en de komst van een ambulancehelikopter konden helaas niet meer baten.

Wegpiraat
Donatella beweerde in eerste instantie dat een onbekende wegpiraat haar zoon aangereden had. De aard van de verwondingen maakte echter al snel duidelijk dat er meer aan de hand was.

Nicola was intussen met de noorderzon verdwenen. Voor de zekerheid had hij Anna Vacca -de vriendin waar hij nu mee samenwoont- overtuigd om hem een vals alibi te verschaffen.

“Hij gaat ons vermoorden”
Tegen haar moeder had Donatella wel meteen de waarheid opgebiecht. Uit schrik voor haar ex vroeg ze echter te zwijgen. “We hebben het verknald. Nicola en ik hebben Gabriel gewurgd. Maar zeg niet dat hij er ook bij was, anders gaat hij ons vermoorden”, klonk het.

Donatella veranderde bij de politie verschillende keren haar versie van de feiten, maar na enkele dagen speelde ze dan toch open kaart. “Oké, ik heb het kind vermoord. Maar Nicola hield me niet tegen. Hij deed niets omdat het hem niets kon schelen.”

“Sociale diensten zijn zwaar tekortgeschoten”
Buurtbewoners zagen een drama al langer aankomen. Donatella leed al jaren aan een ernstige vorm van depressie. In de voorbije maanden was ze verschillende keren opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis. “Die vrouw liep vaak in haar eentje op straat. Ze staarde in het ijle, je kon duidelijk zien dat ze verslaafd was aan drugs.”

“Gabriel stapte soms ook zelf weg, zonder kleren. Donatella kon hem dan niet eens bijbenen omdat ze zo ziek was. De sociale diensten zijn in dit verhaal zwaar tekortgeschoten.”
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Cecarine De Smet

    RIP kleine jongen. Echt walgelijk wat die moeder deed. Welk excuus gaat ze nu uitvinden?