Moeder wil Laura de wereld laten rondzeilen

UNKNOWN

De moeder van het 14-jarige meisje Laura Dekker, dat solo rond de wereld wil zeilen, vindt dat haar dochter de kans moet worden gegeven "haar droom" te realiseren. Dat blijkt uit een open brief van de vrouw die zaterdag is gepubliceerd in het Nederlandse Algemeen Dagblad.
 
Babs Müller, die gescheiden is van de vader van Laura, komt daarmee terug op haar eerder ingenomen standpunt. Vorig jaar september verklaarde zij in een interview in de Volkskrant niet te willen dat haar dochter solo rond de wereld zeilt.
 
Nu hekelt zij in de brief Bureau Jeugdzorg en de Kinderbescherming als "criminele organisaties". "De druk van alle rechtszaken, Bureau Jeugdzorg en de Kinderbescherming moet eens afgelopen zijn, want Laura is niet crimineel, ze wil alleen zeilen."
 
Laura maakte vorig jaar augustus bekend alleen de wereld te willen rondzeilen. De autoriteiten hebben dat nu toe tegengehouden.
 
Momenteel staat het meisje onder toezicht van Bureau Jeugdzorg. De rechtbank in Middelburg verlengde in juni de ondertoezichtstelling met een maand. De rechtbank buigt zich dinsdag opnieuw over de kwestie. (anp/mvdb)