Moeder vliegt in business terwijl kinderen in economy moeten zitten: “Ik leer hen belangrijke les”

Instagram
Een Britse influencer heeft getuigd over hoe ze tijdens lange vluchten steevast voor een zitje in business kiest, terwijl haar kinderen met haar man in economy vliegen. En daar heeft ze naar eigen zeggen een goede reden voor: “We hebben een mooi leven, maar ik wil dat mijn kinderen de waarde van geld kennen en het belang van hard werken”, aldus Naomi Kisted (40).

De discussie over wat goed is en wat niet voor kinderen, woedt ook al enkele dagen bij ons. Aanleiding was een foto die de 17-jarige zoon van zakenman en ‘keizer van de wegwijzer’ Glenn Janssens en ex-Miss België Ilse De Meulemeester postte op Instagram. Daarop was hij te zien op de motorkap van een peperdure Bentley – met gepersonaliseerde nummerplaat CJ – die hij van zijn vader kreeg voor zijn verjaardag. “Dankjewel papa voor dit gekke geschenk”, schreef Conrad erbij. “Ik beloof dat ik veilig zal rijden, maar eerst moet ik nog mijn rijbewijs halen.” Het gevolg was een golf van - in hoofdzaak - verontwaardigde en spottende reacties.

Glamoureus

Influencer Naomi Kisted uit Epping – ten noordoosten van Londen – denkt er duidelijk anders over als het over de opvoeding van haar kinderen gaat. Ook Fleur (9) en Rocco (3) hebben het geluk op te groeien in een bevoorrechte omgeving – hun moeder leidt een glamoureus leven als presentatrice, blogger en uitgeefster en heeft bijna 100.000 volgers op Instagram – maar ze krijgen het volgens haar niet voor niets. Dat vertelde ze deze week in een exclusief interview met de Britse krant The Sun.


Als ze bijvoorbeeld met het vliegtuig naar een verre bestemming vliegen, kiest Naomi voor een zitje in eerste klasse of business terwijl haar kinderen – samen met haar man: projectontwikkelaar Haydn (40) – in economy reizen. “Als een klant ons een vlucht in economy boekt en ik heb de kans om te upgraden naar eerste klasse of business, dan doe ik dat graag. Ook als ik daarvoor zélf moet bijbetalen.” (lees hieronder verder)

#sundayfunday #familygoals #familytimeisthebesttime thanks @shreksadventure #trollsfestival the kids had so much fun. #rocco was completely engrossed from start to finish which is incredible he normally sits still for 2minutes max 🤣🤣 then a lovely #stroll along the #southbank #lunch and #londoneye yea love #londonfamilylife #familydaysout #theisteds @theistedkids @haydns23 #kidsofinstagram #kidswear @hollyhastiekidswear @rachelrileyuk @totliving

2,284 Likes, 162 Comments - Naomi Isted (@naomikisted) on Instagram: "#sundayfunday #familygoals #familytimeisthebesttime thanks @shreksadventure #trollsfestival the..."

Dat haar man en kinderen in economy achterblijven, daar voelt de blogster – die gespecialiseerd is in mode en luxueuze reizen – zich niet schuldig over. “We hebben een heel mooi leven, maar ik wil dat mijn kinderen de waarde van geld kennen en het belang van hard werken”, gaat ze verder. “Ze zijn trouwens gewoon nog te jong om business of eerste klasse naar waarde te schatten.”

Zelf kreeg ze het ook niet in de schoot geworpen, zo klinkt het. “Het werd me als kind of als tiener niet op een schoteltje aangeboden. Ik heb gewerkt voor alles wat ik nu heb.” (lees hieronder verder)

What a fabulous way to start my #christmaseve talking about #christmaseveboxes on @gmb @itv with the stunning @charlottehawkins1 and @kategarraway both their dresses were stunning @debbiedresses! Thanks to #hair and #makeup @sharonrobinsonhair @katie_adamson! Yea now I'm ready for Xmas celebrations!! Got myself #xmas ready thanks to @carolchandler76 @maddox.bodhi @salon112harlow @masters_aesthetic #ootd #imwearing @hm shirt @juicycouture #skirt @carvelastyle #boots #fashion #style #presenter #mummy #itv #goodmorningbritain #liveinthemoment #gratitude #daytimetv

3,096 Likes, 177 Comments - Naomi Isted (@naomikisted) on Instagram: "What a fabulous way to start my #christmaseve talking about #christmaseveboxes on @gmb @itv with..."

Ondanks het feit dat ze het heel druk heeft, probeert Kisted er te zijn voor haar kinderen. “Ze krijgen door mijn werk sowieso kansen die anderen niet krijgen”, zegt ze. “En achter de schermen van mijn publieke leven geef ik heb zo veel mogelijk liefde. Ondanks mijn hectische agenda zal ik bijvoorbeeld altijd tijd vrijmaken om naar de sportwedstrijden van Fleur te gaan kijken op school. Ik ben er voor hen. Maar ik wil hen ook leren om dankbaar te zijn. Daar begint het allemaal mee.”

Luxevakantie

Dat haar kinderen een bevoorrecht leven hebben, is duidelijk. Het gezin gaat vijf tot zes keer per jaar op luxevakantie, naast de zakenreizen die het koppel maakt. Ze zijn net terug van Saint Lucia in de Caraïben en vliegen volgende maand naar Florida. En dat zal Kisted opnieuw in business doen.

“Het geeft me ook de gelegenheid om te werken”, zegt ze. “Tijdens de acht tot tien uur dat de vlucht duurt, plan ik mijn agenda, schrijf ik blogs en ontwerp ik mijn looks voor Instagram.” (lees hieronder verder)

Yea we've landed in #thestates #la #losangeles #usa excited to be here! Thanks to a great flight with @flynorwegian #flying #premium really does make a difference to your journey #extrabags #extralegroom #loungeaccess! I'll be sharing my #experience soon so stay tuned! 📸 @haydns23

1,560 Likes, 52 Comments - Naomi Isted (@naomikisted) on Instagram: "Yea we've landed in #thestates #la #losangeles #usa excited to be here! Thanks to a great flight..."

Haar kinderen zouden het nochtans wel zien zitten om bij hun mama te zitten, zeker Fleur. Maar Kisted is onverbiddelijk. “Ik denk sowieso niet dat kinderen thuishoren in eerste klasse, tenzij ze erg goed opgevoed zijn. Onze dochter is negen en kan braaf blijven zitten en een boek lezen. Ze is het ook gewend om in luxehotels te verblijven en ze gedraagt zich. Maar onze zoon van drie is wild en loopt rond. Ik denk niet dat het eerlijk is om mensen die duizenden euro’s betalen voor een ticket in business of eerste klasse daarmee op te zadelen.”

Of ze soms met haar echtgenoot ruilt? Hij in business of eerste klasse en zij in economy met de kinderen? “Nee. Hij weet dat de mooie kansen die ons gezin krijgt, er komen dankzij mij. Hij kan ook mijn werk niet doen in mijn plaats. En trouwens, ik zou sowieso niet willen wisselen”, klinkt het nog.

Benieuwd naar wat psychologen hierover denken? Dat kan je lezen in dit artikel.

Made #memories that will last a #lifetime in @travelsaintlucia Thankyou @jademountainstlucia for making @haydns23 birthday so special! Talk about an #instragram spot this is #pictureperfect and @theistedkids fleur was so lucky to be the first 9yearold allowed on the resort. #blessings #traveller #luxurytravel #jademountain #jademountainresort

3,751 Likes, 134 Comments - Naomi Isted (@naomikisted) on Instagram: "Made #memories that will last a #lifetime in @travelsaintlucia Thankyou @jademountainstlucia for..."

Happy #40thanniversary to my favourite #islandinthesun #40thanniversaryofindependence #saintlucia #onlyinstlucia so blessed to be celebrating my 40th here in #stlucia staying at this gorgeous resort @marigotbayresort with my family @haydns23 @theistedkids blessed to be here for such a special anniversary @travelsaintlucia wearing @bouxavenue 🇱🇨🇱🇨🇱🇨🌴🌴🌴👌👌👌☀️☀️☀️ tagging my fab #glam squad who got me #ready for my big #40 🔥🔥

2,155 Likes, 145 Comments - Naomi Isted (@naomikisted) on Instagram: "Happy #40thanniversary to my favourite #islandinthesun #40thanniversaryofindependence #saintlucia..."
25 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Pieter De Ruyter

  Hopelijk wordt die vlog-bubbel vlug doorprikt en geven ze die afpersers niks meer.

 • Gino Denil

  En wel lomp genoeg om haar voet met schoen en al op de zetel te plaatsen.

 • David Lievens

  Hard werken? Influencers zijn toch die bedelaars die vragen om gratis te mogen logeren in ruil voor een vermelding op hun instagram/twitter/facebook. Ach ja, elk zijn definitie van hard werken zeker...

 • Frank Van Riel

  Stel je voor dat het andersom was, en die man de centen binnenhaalt en hij business zou vliegen en zij met de kinderen in economy. Het kot zou te klein zijn ...

 • Charlotte De greef

  Als ze zelf ook in economy classic zou vliegen, zou ik haar geloven, nu vind ik haar gewoon egoïstisch. Trouwens, haar man, moet die ook nog worden opgevoed door bij de kinderen in economy te vliegen?