Moeder verdachte nummer één na dood Duits jongetje

UNKNOWN

Na de dood van een vermist vijfjarig Duits jongetje op vakantie in Spanje, spitst het onderzoek zich toe op de moeder. De onderzoeksrechter verdenkt haar van "dood door schuld", aldus een politiewoordvoerder in Cordoba.
 
De veertigjarige moeder, die in het ziekenhuis nabij Cordoba verzorgd wordt, werd zaterdag kort meegenomen en verhoord. Nadien werd ze onder voorwaarden vrijgelaten. De vrouw mag in ieder geval Spanje niet verlaten.
 
Hitteberoerte
Uit de lijkschouwing blijkt dat de jongen uit Herdecke in de deelstaat Nordrhein-Westfalen van de dorst gestorven is in een broeierige hitte. Een acuut tekort aan water leidde tot een hitteberoerte en veroorzaakte orgaanproblemen.
 
Het lijkje werd vrijdag nabij het Zuid-Spaanse Espiel gevonden. Drie dagen lang was het kind al vermist en werd met een grootscheepse actie naar hem gezocht.
 
De volledig gedesoriënteerde moeder werd donderdag teruggevonden. Ze had blauwe plekken en krassen en vertoonde tekenen van uitdroging. Compleet verloren was ze op zoek naar haar zoon, vertelde ze. Waar de jongen kon zijn, wist ze niet. (dpa/sps)

UNKNOWN