Moeder van vijf kinderen steekt vermoedelijke pedofiel dood: "Ik heb het probleem opgelost"

Een Britse moeder van vijf kinderen heeft vorig jaar een vermoedelijke pedofiel doodgestoken in Londen. Enkele uren later ging Sarah Sands zichzelf aangeven bij de politie. Tegen de agenten verklaarde ze dat hij "om problemen gevraagd had". Gisteren moest de 32-jarige dame voor de rechter verschijnen. "Nu zal hij tenminste geen kwaad meer berokkenen", klonk het daar.

Sands was bevriend met de 77-jarige Michael Pleasted, in die mate zelfs dat ze hem vaak van gekookt eten voorzag. De sfeer veranderde echter toen de bejaarde man ervan verdacht werd twee kinderen onder de dertien jaar misbruikt te hebben. Hij mocht in afwachting van zijn proces op borgtocht vrij, voor Sands bleek het de ideale gelegenheid om toe te slaan.

Op camerabeelden is te zien hoe Sands twintig minuten lang in zijn appartement bleef. Aan een buur die ze toevallig op straat tegen het lijf liep, zou ze gevraagd hebben om "een oogje dicht te knijpen". De juryleden kregen vervolgens te horen hoe Sands in een taxi wegvluchtte. Nadat ze een glas whisky en een halve fles wijn achterover geslagen had, besloot ze zichzelf aan te geven.

"Hij is de duivel"
Op het politiekantoor wond de vrouw er geen doekjes om. "Hij heeft kinderen aangeraakt en ik heb het probleem opgelost. Ik heb hem neergestoken. Wie laat er nu een pedofiel in een woonwijk leven? Hij is de duivel, ik moest hem wel stoppen."

Sands beweert nu dat het niet haar bedoeling was om hem te vermoorden. "Ik had schrik van hem, dat mes had ik enkel maar bij om mezelf te beschermen", klinkt het. "We kregen ruzie en ik haalde dat wapen boven om hem af te schrikken. En dan heb ik toch gestoken (acht keer zelfs; nvdr). Ik wist pas dat hij dood was toen de politie het mij vertelde. Dit was echt niet mijn bedoeling, het spijt me wat ik heb gedaan." Sands ontkent met andere woorden de beschuldiging van moord, het proces gaat de komende dagen verder.