Moeder treft haar dochter Manuela (16) dood aan in stadspark onder hoopje takken. Politie arresteert Syrische vluchteling (19) wegens moord

Archiefbeeld
AP Archiefbeeld
Een Oostenrijkse moeder heeft een gruwelijke ontdekking gedaan. Toen haar dochter Manuela zaterdagnacht niet was thuisgekomen na een avondje uit, ging ze zelf de buurt uitkammen. Zondagmorgen ontdekte ze tot haar verbijstering het lichaam van het meisje onder een hoopje takken en bladeren in een stadspark in Wiener Neustadt op 40 km van hoofdstad Wenen . De politie heeft ondertussen haar Syrische ex-vriend aangehouden wegens moord. De jongeman heeft de feiten bekend.

Manuela K. (16) had een knipperlichtrelatie met Yazan A. (19), een erkende Syrische vluchteling die in 2014 als minderjarige naar Oostenrijk was gekomen via gezinshereniging. Recent waren ze uit elkaar gegaan. Zaterdagavond had het meisje nog eens afgesproken met haar (ex-)vriend. De Syriër had beloofd om haar na het uitje thuis te brengen, maar dat gebeurde niet.

Toen Manuela maar niet thuiskwam, sloeg haar familie alarm bij de politie. Ouders en kennissen besloten meteen naar haar op zoek te gaan. Zondagmorgen rond 10 uur gebeurde dan het ondenkbare. De moeder vond haar vermoorde dochter in het nabijgelegen stadspark in Wiener Neustadt. Het lichaam was weggemoffeld onder takken en bladeren. Vermoedelijk werd het meisje gewurgd. De resultaten van de autopsie worden later verwacht.

Meteen na de schokkende ontdekking verspreidde de politie een foto van de vermeende dader. Deze morgen konden agenten hem in de boeien slaan.

Yazan en Manuela in betere tijden.
Facebook Yazan en Manuela in betere tijden.

Vandaag maakten Oostenrijkse media bekend dat de vluchteling al in 2017 en 2018 voor de rechtbank was moeten verschijnen wegens slagen en verwondingen. Hij kreeg telkens een geldboete. Omdat de feiten niet zwaarwichtig genoeg waren, kon hij niet het land worden uitgezet door de autoriteiten. Dat kan enkel na een gewapende overval, verkrachting of moord.

De verdachte heeft ondertussen bekend dat hij Manuela heeft omgebracht zonder verder in detail te treden.

Na de arrestatie van Yazan A. op verdenking van moord kan de Dienst Vreemdelingenzaken nu wel een onderzoek starten voor de intrekking van zijn verblijfsvergunning.
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Lilianne Van Neylen

  Wat is dat toch dat die mensen doden alsof het een tas koffie drinken betreft? Zo erg! In Oostenrijk zal hij in ieder geval zijn straf en uitwijzing nadien niet mislopen!

 • vangeel guido

  Maria daar heb ik niets aan toe te voegen.Zo nu dat hij iemand vermoord heeft kan die terug en aldaar als vrije man verder leven?

 • Luc Scheepers

  Gaarne eens een reactie van de voorstanders. Moeilijk hé. Alweer een slachtoffer van een brave aangepaste asielzoeker. Spijtig genoeg gaan er nog velen volgen.

 • Marie Dalemans

  tja, het is altijd hetzelfde, laat ze maar komen, de Belg zal ze wel onderhouden. In hun thuisland krijgen ze een standaardpakket: een mes, een pistool, en een GSM, de rest krijgen ze hier. Maar volgens alle politieke partijen is de politiek ECHT goed bezig in België. Verkrachting, moord, aanranding.... noem maar op. Het is tegenwoordig schering en inslag, maar volgens de "rechtvaardige rechters" moeten we dit "aanvaarden". Awel , ik denk het niet.

 • Greet Mestdagh

  Dat er zo iets ergs moet gebeuren alvorens ze hem kunnen terugsturen? Onbegrijpelijk