Moeder toont wat heroïne met haar zoon deed in confronterende Facebookpost

De tweede foto van Cody Bishop werd zeven maanden later gemaakt. De transformatie die hij onderging is schrikwekkend.
Facebook Jennifer Salfen-Tracy De tweede foto van Cody Bishop werd zeven maanden later gemaakt. De transformatie die hij onderging is schrikwekkend.
“Het gezicht van heroïne en meth”, schrijft Jennifer Salfen-Tracy in een Facebookpost. Bij haar bericht plaatst de Amerikaanse vrouw twee foto’s van haar zoon: op de ene foto ziet hij er opgewekt en kerngezond uit, op de tweede foto, die zeven maanden later werd gemaakt, staat diezelfde zoon uitgemergeld afgebeeld, met een wrange blik op zijn gezicht en bloeddoorlopen ogen.

“Mijn oudste zoon (Cody Bishop, red.) lijdt aan een verslaving”, schrijft Jennifer Salfen-Tracy. Door de schrikwekkende transformatie te delen, wil de Amerikaanse moeder anderen aansporen om hun leed te delen. “Ik heb geleerd dat veel personen en families met dezelfde hartpijn worstelen, maar er niet over praten.” Dat is volgens haar problematisch.

Maar nog erger: de moeder heeft geen idee waar haar drugsverslaafde zoon momenteel uithangt. “Hij is dakloos in Las Vegas en ik heb al enkele weken niets meer van hem gehoord”. “Horen dat het slecht met hem gaat is erg, maar niets horen is nog veel erger”, aldus de moeder van Cody. “Als je dit ziet, bel ons dan Cody”, besluit ze haar bericht.

Intussen gaat het bericht viraal, werd het maar liefst 56.000 keer gedeeld en ontving het 53.000 likes. 

In reacties laat de moeder weten dankbaar te zijn voor de vele steunbetuigingen. Ook laat ze weten dat mensen die Cody zien en willen helpen, niet zomaar op hem af moeten stappen. “We willen niet dat hij in angst wegvlucht.’’ Ze laat weten dat ze in contact staat met hulpverleners die weten wat ze moeten doen als haar zoon wordt teruggevonden.
35 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Caroline van Hoornick

  Wat een reacties allemaal. Op straat zetten, buitengooien... Het is een moeder die over haar zoon spreekt. Ze kaart het probleem aan. Waarom altijd maar veroordelen? Daarmee los je niets op. Zoeken naar oplossingen zou een betere stap zijn. Shame on you sommigen onder jullie. Echt waar..

 • Chantal Verbrugge

  @willy scholaart jij hebt al vaker kinderen uit je leven verbannen? Omdat je zegt iedereen die jou kent weet dat je dat doet. Nou ik heb het van heeeeeeel dichtbij meegemaakt en geloof mij nou. Het eruit zetten is niet zo moeilijk, maar elke dag je afvragen of je kind nog leeft, geloof mij daar gaat elke moeder aan kapot. Dus heel makkelijk praten als je er zelf niet voor staat. En in dit geval is haar zoon in 7 maanden een bijna onherkenbaar persoon geworden. Het is een verschrikkelijke ziekte.

 • tony hebbelynck

  hayway to hel

 • Willy Scholaart

  moest ik er zo één hebben ik schopte hem op straat en moet hem nooit meer zien, dat hij zijn eigen leven kapot brengd moet hij zelf weten maar mijn leven en dat van mijn familie zal hij afblijven en zeker ook niet kapot brengen, en wie mij kent weet zeker dat ik dat zou doen zonder pardon .

 • Eric Leysen

  @Tarchin, dat zien we in Nederland en meer bepaald Amsterdam wel hoe goed de legalisering of gedoogbeleid werkt. Het is er nog erger met de misdaad dan in pakweg Antwerpen.