Moeder spoelt baby door toilet en steekt lijkje in koffer auto

Groot-Brittannië blijft in de ban van tragedie met baby's. Een vrouw heeft bekend dat ze haar zwangerschap wilde verbergen voor haar partner met wie ze elf jaar samen was, omdat de baby niet van hem was. Naar eigen zeggen spoelde ze de baby per ongeluk door het toilet. Ze recupereerde het lijkje uit het toilet en verborg het vervolgens in haar koffer.

Diarree
De 32-jarige Claire Jones zei dat ze wist dat ze zwanger was van een 35-jarige collega met wie ze een verhouding had. De pijn die ze op 28 december op het toilet in het huis van haar ouders voelde schreef ze toe aan diarree. Ze realiseerde zich pas dat ze was bevallen, zei ze, toen ze een voetje in de toiletpot zag. De vrouw vertelde dat ze tevergeefs had geprobeerd het kindje te reanimeren en dat ze het babylijkje vervolgens in de laadbak van haar auto had gelegd. Daar werd het later door de politie gevonden. De zaak wordt nog onderzocht door de gerechtelijk lijkschouwer.

Man
Het was haar man die de politie op de hoogte bracht van haar misdaad, toen ze een sms'je kreeg van Jones, waarin stond dat haar baby gestorven was door een zogezegde kanker. Ook dat verhaal had de vrouw verzonnen. Ze was na de dood van de baby zonder verpinken teruggekeerd naar haar man, die helemaal kapot is van het verhaal. "Ik heb elf jaar van mijn leven verloren aan haar. Ik heb het heel moeilijk om te aanvaarden dat de persoon die ik zo graag zag me bedrogen heeft."

Minnaar
Haar minnaar verklaarde dat hij compleet bedrogen was door de vrouw. "Pas toen ik opgepakt werd, had ik in het snuitje dat ze alleen maar leugens verteld had. Ik was smoorverliefd op haar. We waren allebei gelukkig en wilden samen een familie opbouwen. Ik was vervuld van vreugde, omdat ik samen was met de vrouw die ik graag zag en vader ging worden. Heel die wereld stortte in."

"Mis hem elke dag"
De vrouw zelf wordt overmand door berouw. "Ik had hulp moeten roepen, dat weet ik, maar ik was in paniek. Het was vreselijk dat ik mijn baby in mijn handen had en dat ik hem niet terug tot leven kon wekken. Ik mis mijn zoontje Daniel elke dag." (Kh/novum/mvdb)