Moeder slaakt noodkreet nadat zoon (13) stierf aan xtc: “Vind de dealer die de drugs aan mijn jongen heeft verkocht”

Illustratiebeeld
Getty Images Illustratiebeeld
Een moeder uit Wales heeft de politie wanhopig gesmeekt om de drugsdealer te vinden die xtc-pillen gaf aan haar zoon. De dertienjarige Carson Price vond afgelopen vrijdagavond de dood in een park na het nemen van drugs.

De jongen was aan het ravotten in het Ystrad Mynach park nabij Caerphilly in Zuid-Wales toen hij in elkaar zakte nadat hij een pilletje had ingenomen. Zijn gelaat was blauw aangelopen. Mensen die op dat moment hun hond aan het uitlaten waren, probeerden Carson te reanimeren. Agenten van een politiekantoor 300 meter verderop, snelden ter plaatse. De tiener werd nog naar het hospitaal gebracht maar daar kon enkel zijn dood worden vastgesteld.

Vrienden en klasgenoten legden tijdens het weekend bloemen neer op de plek waar Carson stierf. “Ik wist dat hij wat pilletjes had toen we in het park aan het ravotten waren. We waren even naar de winkel gegaan toen een van zijn vrienden naar ons kwam gelopen met de boodschap dat hij onwel was geworden”, zei een vriend aan The Mirror. “Toen we bij de ambulance kwamen, was hij al gestorven.”

Zijn vrienden vertelden dat Carson al een tijdje met drugs aan het experimenteren was en dat ze hadden geprobeerd om hem op andere gedachten te brengen.

“Hij was zo blij dat het paasvakantie was en dat we twee weken niet naar school hoefden”, zei een meisje in tranen. “Hij was zo lief en vriendelijk. We wisten allemaal dat hij drugs nam want hij toonde de pillen aan ons.”

“Mijn leven is geruïneerd”

De moeder van Carson, Tatum Price, was te aangeslagen om met de pers te praten. Op Facebook postte ze een pakkende smeekbede: “Alstublieft, vind de persoon die de drugs aan mijn zoon heeft verkocht - mijn leven is geruïneerd.”

Ondertussen heeft de lokale politie een onderzoek geopend. “Het onderzoek zit nog in de beginfase”, verklaarde speurder Sam Payne. “We wachten het autopsierapport af om de exacte doodsoorzaak te bepalen.” 

De politie heeft alvast een oproep gelanceerd om getuigen te vinden, maar er zijn nog geen arrestaties verricht.
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jos Vercammen

  Of dat goedje nu legaal of illegaal op de markt komt maakt niet uit. Het blijft een gevaarlijk genotsmiddel die een mens langzaam maar zeker aftakelt en uiteindelijk doodt. Zoiets verkopen, of het nu door de overheid toegelaten is of niet, is en blijft, ethisch gezien een zwaar misdrijf. In de USA kan men legaal en quasi ongereglementeerd wapens kopen. Wat hiervan de gevolgen zijn weet ondertussen wel iedereen.

 • Johannes Martens

  @Marc Baeyens: als men het legaliseert dan heeft men de controle over het product en zullen dodelijke pillen niet meer op de markt komen., en drama's zoals dit niet meer voorkomen. Het is precies omdat het illegaal is dat men niet kan controleren wat er in de pillen zit.

 • BERT VAN ELST

  de dealer heeft er geen schuld aan, er is niemand die je verplicht om de pillen te kopen

 • karl van dyck

  Het dealertje dat de pillen verkocht heeft zal gevonden en gestraft worden. Maar diegene die ze aanmaakt en distribueert dat zal andere koek worden.

 • Peter Buyck

  De hamvraag is... verkocht de dealer de pilletjes of geraakte de jongen aan de pilletjes bvb door zelf te stelen of te krijgen van een gebruiker?

Video