Moeder opgepakt voor familiedrama Dublin, vader in één klap al zijn kinderen kwijt

De vader en zijn kinderen
Police Ireland De vader en zijn kinderen
De Ierse vrouw die verdacht wordt van moord op haar drie jonge kinderen in Newcastle, een dorpje ten zuiden van Dublin, is gisteren gearresteerd. De voorbije dagen had ze in het ziekenhuis doorgebracht. De politie houdt er rekening mee dat haar kinderen als gevolg van een dodelijke overdosis of door verstikking om het leven zijn gekomen.

De lichamen van Conor (9), Darragh (7) en Carla McGinley (3) werden vrijdagavond in hun ouderlijk huis gevonden door hun vader. Verdachte Deirdre Morley, kinderverpleegster en moeder van de drie slachtoffertjes, zit vast op verdenking van moord. Haar motieven zijn nog onbekend.

Bloemenzee

Rondom de woning van het gezin ligt inmiddels een heuse bloemenzee. Honderden mensen kwamen gisteravond ook voor een avondwake bij elkaar om de kinderen te herdenken. Vader Andrew was aanwezig en bedankte iedereen ‘voor hun liefde, medeleven, steun en vriendschap’.

“Er zijn geen woorden’’, laat de vader in een statement uitgebracht door de Ierse politie weten. “Er is alleen verwoesting, verdriet en angst. Elke ademhaling is een strijd. De toekomst is nu onze vijand geworden, maar we zullen elke dag vechten om de herinnering aan Conor, Darragh en Carla levend te houden. Ze hadden een prachtige toekomst voor zich, met familie en vrienden die van hen hielden.”

De gebroken vader richt zich ten slotte tot alle ouders in Newcastle: “Knuffel je kinderen wanneer je de kans krijgt, vertel ze hoeveel je van ze houdt, zo vaak als je kunt. Spendeer elke vrije minuut met hen, door samen te lezen en te spelen. Geniet van hun pracht.”

Briefje

Deirdre Morley werd vrijdag zwalkend en in zeer verwarde toestand aangetroffen bij een begraafplaats in de buurt van haar woning. Een voorbijrijdende taxichauffeur maakte zich zorgen om de vrouw en besloot haar naar huis te brengen. Ongeveer gelijktijdig kwam de vader van het gezin thuis.

Terwijl de hulpdiensten bij de woning arriveerden om de vrouw te helpen, vond de vader bij het raam een briefje met een zeer verontrustende tekst. ‘Bel 999 (een van de twee Ierse alarmnummers, red.), ga niet naar boven’, stond op het briefje, waarop hij naar boven rende en de lichamen van zijn kinderen aantrof.

Pijnstillers

De moeder werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht en is inmiddels stabiel. Volgens de politie had ze een overdosis pijnstillers genomen. De politie gaat ervan uit dat ze ook haar kinderen heeft gedrogeerd. De vrouw zou volgens Ierse bronnen al enkele maanden werkloos zijn en derhalve aan zware depressies lijden. Nu zit ze dus in de cel op verdenking van moord.

AP2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jean Vandepitte

    'Nooit meer vrijkomen'..... Tja, een begrijpelijke reaktie, maar wat lost dat op. Hoe diép moet je zitten vooraleer je dergelijke feiten pleegt ????? Wat is er allemaal in haar hoofd omgegaan ??? Dit zijn toch héél andere feiten dan iemand die de moord op Julie Van Espen heeft gepleegd. Dergelijke sujetten zijn het inderdaad niet waard om te blijven leven.....

  • Gaston Maria

    Levenslang en NOOIT meer vrijkomen dit kan toch niet meer , waar gaat dit eindigen ?????