Moeder legt drie baby's op rij te vondeling in Berlijn

Dit is het rompertje dat de eerste baby droeg.
Polizei Berlin Dit is het rompertje dat de eerste baby droeg.
Drie baby's die in de regio Berlijn te vondeling zijn gelegd, hebben dezelfde moeder. Dat heeft onderzoek uitgewezen. 

De politie heeft zich nu ten doel gesteld een vrouw op te sporen die drie jaar op rij in de zomer hoogzwanger was en in augustus of september beviel, maar vervolgens nooit achter de kinderwagen is gezien. Een woordvoerster zei dat er al een waardevolle tip is binnengekomen.

De pasgeboren zusjes werden respectievelijk in september 2015 in Berlin-Buch, in augustus 2016 in Berlin-Blankenburg en in augustus 2017 in Schwanebeck (Brandenburg) te vondeling gelegd. De meisjes werden bijtijds en gezond aangetroffen en wonen inmiddels in een pleeggezin.

Het is nog niet bekend of ze ook dezelfde vader hebben, maar volgens de politie is dat zeer waarschijnlijk. Het is opvallend dat de meisjes elk jaar rond dezelfde tijd te vondeling werden gelegd. De politie vreest daarom voor een herhaling dit jaar. Mogelijk bevindt de vrouw, die blijkbaar elk jaar zwanger wordt van een ongewenst kind, zich in een lastig parket, zegt Berlijns speurder Uta Rösel.
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Eddy Van De Velde

  Men zou er moeten om lachen, moest het zo triestig niet zijn.

 • Christine Laevers

  Misschien leeft die vrouw onder dwang en dreiging van gedood of geslagen te worden. Vele vrouwen worden tussen vier muren verkracht en wordt het hen strik verboden en verhinderd om voorbehoedsmiddelen te nemen.. Toch even bij stil staan, denk ik. Heel goed dat ze de baby's te vondeling heeft gelegd. Misschien heeft ze haar kinderen wel gered van een morbide situatie.

 • jintha peeters

  die vrouw is ziek en heeft duidelijk hulp nodig wie weet is ze zelf zwak begaaaft en is zij een gemakkelijke prooi

 • Melanie Van den broeck

  Ze moeten haar opzoeken om te helpen of er komen nog onschuldige kindjes die geen ouders hebben. Maar wel super dat ze de kindjes in de schuif legt kan slechter aflopen.

 • helle ten brix

  Wat een reacties! We weten niet in welke situatie die vrouw zich bevindt: misschien wordt ze tot prostitutie of incest gedwongen. Kinderen te vondeling leggen is niet minder dan het alternatief voor babymoord.