Moeder haalt drie dochters met smoes uit school en schiet hen dood met jachtgeweer

Aubrianne Moore.
Facebook Aubrianne Moore.
Vreselijke tragedie in Michigan: een 28-jarige vrouw schoot haar drie dochters dood, nadat ze hen eerst naar een verlaten plek in een bosje gelokt had. Vervolgens pleegde Aubrianne Moore zelfmoord. Uit onderzoek blijkt nu dat ze de schooldirectie eerst met een smoes om de tuin geleid had.

De trieste feiten speelden zich vorige maandag af in Solon Township, een dorpje met zo’n 6.000 inwoners. Moore ging eerst Alaina Rau (2), Cassidy Rodery (6) en Kyrie Roder (8) oppikken op school. Ze maakte de leerkrachten wijs dat haar kinderen op consultatie moesten, daarvoor gebruikte ze zelfs een vals doktersbriefje.

In werkelijkheid ging het hele gezelschap lunchen. Daarna nam Moore hen mee naar een domein waar de overgrootouders van de kinderen ooit nog gewoond hadden. Aan de achterkant ligt een bosrijk gebied: daar lokte ze hen een voor een naartoe en schoot ze hen met een jachtgeweer dood.

“Een van de zwaarste zaken ooit”
Na de moorden legde Moore de lichamen in de koffer en reed ze naar het huis van haar vriend. Op de oprit maakte ze een eind aan haar eigen leven.

“Ik zit 29 jaar in het politiekorps, maar dit is een van de zwaarste zaken waar ik ooit mee geconfronteerd werd”, stelt sheriff Michelle LaJoye-Young. “Verschrikkelijk dat zoiets hier kunnen gebeuren is.”

Hallucinaties
Nochtans waren er tekenen aan de wand: in september kwam aan het licht dat Moore aan schizofrenie leed. Ze had last van hallucinaties en hoorde stemmen. De arts van dienst stelde vast dat ze “op korte termijn een gevaar kon vormen voor zichzelf en anderen”.

“Aubrianne laat haar kinderen bijvoorbeeld niet naar school gaan omdat ze via de tv vernomen had dat er die dag een ongeval met de bus zou gebeuren”, klonk het in het rapport. “Ze blijft ‘s nachts wakker omdat ze denkt dat iemand in haar woning zal inbreken. En ze eet ook niet omdat ze denkt dat het voedsel vergiftigd is.”

Ziekenhuisopname
Een ziekenhuisopname van twee maanden en bijkomende behandelingen drongen zich op. Moore liet zich inderdaad opnemen, maar het is onduidelijk hoelang ze zich aan die voorschriften gehouden heeft.

“De vrouw liet geen afscheidsbrief achter. Uit haar laatste notities blijkt wel dat ze schrik had van iets dat geen realiteit was. Zij dacht dat ze door deze daad te stellen haar kinderen zou beschermen”, besluit LaJoye-Young.

Met vragen over zelfdoding kan je terecht op het gratis nummer 1813 van de Zelfmoordlijn of op www.zelfmoord1813.be.
17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Michel Philippe

  Er zijn geen woorden voor. Extreem erg. Het is een les voor de toekomst voor psychologen. Kinderen scheiden van hun moeder is ook een zware beslissing. Heel zeker heeft niemand dit kunnen denken.

 • Christine Laevers

  Ik heb eens gelezen dat als je de nest van een konijn verstoort, het haar eigen jongen opeet. Waarom zouden mensen anders zijn ? Iedereen leeft in een gekkenwereld maar iedereen vindt dat blijkbaar normaal.

 • Oxygene Surviver

  Anthony van der Borght, die vrouw dacht in haar wanen dat ze goed deed . Het mens was vreselijk ziek op dat moment. Ze was echt overtuigd dat ze de kinderen hielp... Voor een normale mens uiteraard onbegrijpelijk.

 • Lins Wiame

  Die lieve engeltjes,die onschuldig vermoord zijn door hun eigen moeder. Ik begrijp zelf niet dat een moeder met deze problematiek haar eigen kinderen mag bijhouden zonder enige vorm van begeleiding??Die kinderen die na het eerste kind gestorven is,moeten nogal angstig geweest zijn. Vreselijk

 • joan edi

  En ik die dacht dat een moeder dit nooit zou doen ! Om ervan te wenen, arme meisjes