Moeder gooit baby uit het raam: "Hij was bezeten"

thinkstock
Een Amerikaase moeder heeft haar baby vier hoog uit het raam gegooid. Ze verklaarde dat haar zoontje bezeten was.

Rashida Chowdhury werd vorige week opgepakt nadat ze haar zoontje door het raam van haar woonst gegooid had in New York. Rizwan overleefde het niet, meldt The Huffington Post.

De 21-jarige verzon eerst een verhaal. Ze verklaarde dat ze aan het dutten was en toen ze wakker werd, was haar kind plots verdwenen. Pas later gaf ze toe dat ze hem door het raam gegooid had. Dat had ze gedaan omdat Rizwan volgens haar bezeten was. Het jongetje was ziek geweest en ze wilde hem naar eigen zeggen uit zijn lijden verlossen. De dag voor zijn gruwelijke dood was de baby uit het ziekenhuis ontslagen nadat hij volledig hersteld was van een virale infectie. Zijn moeder werd nog onderzocht om uit te maken of ze aan een postnatale depressie leed maar dat bleek niet het geval te zijn.

Op 7 augustus om 4 uur 's ochtends hoorde een buurvrouw een "ongewoon" geluid in de tuin van het appartementscomplex. Toen ze door het raam keek, zag ze Rizwan in een onesie liggen midden in een plas bloed. De vader van het kind was thuis maar besefte pas wat er gebeurd was toen hij zijn zoontje zag liggen. Hij vroeg de buurvrouw, Mazol LLyayeva nog of ze zijn kind hoorde huilen toen hij door het raam gegooid werd. Aanklager Richard Brown liet er geen twijfel over bestaan. "Dit is een gruwelijk geval van moord op een hulpeloos kind."