Moeder en dochter na 70 jaar herenigd

(Illustratiefoto)
PHOTO_NEWS (Illustratiefoto)
Een moeder en dochter zijn na zeventig jaar terug herenigd in Italië. Dat melden Italiaanse media.

Margot Bachmann (71) werd geboren uit een Duitse vader en Italiaanse moeder. De Italiaanse was tijdens de Tweede Wereldoorlog naar bondgenoot Duitsland gestuurd om er te gaan werken voor de oorlogsmachine. Ze raakte zwanger van een getrouwde Duitse soldaat, die zich na de geboorte de zorg voor de baby toeëigende en Bachmann verbood ooit contact op te nemen met haar biologische moeder. Die werd onverrichter zake naar Italië teruggestuurd.

Twee jaar geleden overleed de man en op aangeven van haar eigen dochter deed Margot een beroep op de International Tracing Service (ITS), een Duits documentatiecentrum over de WOII, om haar moeder terug te vinden.

Bleek dat haar moeder nog leefde en nog steeds in dezelfde stad woonde. Met de hulp van ITS en het Italiaanse Rode Kruis kon ze gelokaliseerd worden. De reünie vond afgelopen weekend plaats in Novarella, waar de 92-jarige mama woont, aldus Italiaanse media. Bij ITS zijn ze dolblij: "We slagen er jaarlijks in slechts een handvol mensen opnieuw samen te brengen, en meestal broers en zussen, dus dit is een klein mirakel", klinkt het daar.