Moeder bedenkt ingrijpende manier om kinderen speelgoed te leren opruimen en die wordt massaal gedeeld

Facebook
Als u kinderen heeft, zal u er zich zeker ook al aan geërgerd hebben: rondslingerend speelgoed. Een Australische moeder heeft een doortastende manier bedacht om haar kinderen te leren opruimen en haar post op Facebook ging in geen tijd viraal.

“Ik heb de kinderen vandaag emmers gekocht”, schrijft Jessica McGinty, de vrouw achter de blog Mishmash Moments. “Als ze iets laten slingeren, gaat het hun emmer in. Als het daar nog altijd in ligt als ze naar bed gaan, gaat het onherroepelijk in de vuilnisbak. Vergeet het maar dat ik nog in hun plaats opruim.”

Emmers

Op de foto bij de post zijn vijf gekleurde emmers te zien, eentje voor elk van haar kinderen. “We zijn een nieuw samengesteld gezin”, vertelt ze. “De kinderen zijn tussen 2 en 9 jaar. Tot nu toe werkt het. Als ik nog iets vind, gaat het meteen in hun emmer. En zelf vinden de kinderen het ook een aanwinst, want zo weten ze waar ze kunnen kijken als ze iets niet meer vinden.”


Haar post werd in een week tijd al meer dan 42.000 keer geliket en 28.000 keer gedeeld. 25.000 Facebookgebruikers gaven al commentaar. De meesten vinden het een geweldig idee en schrijven dat ze meteen zelf ook zulke emmers zullen aanschaffen. Er worden ook massaal mensen getagd.

Mishmash Moments - Jessica McGinty

Today I got the kids fucket buckets ™️. If they leave it laying around, it goes in their bucket. If it's still there at bedtime it goes in the bin because fucket if I'm cleaning it up.

“Mijn ouders gingen zelfs nog verder”, zegt iemand. “Ze gebruikten geen emmers, maar gooiden al onze rommel meteen in de vuilnisbak. We hadden geen aansporing meer nodig om onze spullen op te ruimen en onze kamers proper te houden.”

Echtgenoot

En het blijft niet bij kinderen. Een vrouw oppert zelfs het systeem toe te passen op haar echtgenoot. “Ik heb mijn man gezegd dat ik dat ook ga doen voor zijn spullen. Hij gelooft me nog niet.”

McGinty vindt alle aandacht geweldig. “Ik had het helemaal niet verwacht”, vertelt ze. “De respons was te gek. Ik had nooit gedacht dat het zo veel weerklank zou krijgen.”




15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Andy De Schieter

  Geef geen speelgoed, veel beter.

 • Manou Stevens

  Ik vraag gewoon aan mijn dochtertje om haar spulletjes op te ruimen, en dat doet ze dan ook. Dat heet 'opvoeden' en 'tijd spenderen aan/met je kinderen'...

 • eric brack

  Groene sokken mentaliteit. Bang op te straffen en al evenmin bang om een verwijzend vingertje ! De zwakke ouder generatie die de gevolgen zullen moeten dragen . Ik hoor al een groene sok afkomen dat ouders die straffen de zwakke zijn ;-) De resultaten zijn er ondertussen al, kinderen uit strenge opvoedingssituaties scoren overal beter moet het de groene sokken zijn ontgaan.

 • Freddy De Vos

  Dit is veel te drastisch! Ik hoop dat ze dat met mama haar spullen ook doen. Je kan je kinderen op andere manieren zo'n dingen aanleren.

 • Griet Maes

  Ik zie niet in wat er zo geweldig is aan het weggooien van perfect bruikbaar speelgoed? En eigenlijk is ze dus nog altijd gewoon zelf aan het opruimen? Ik leer mijn kinderen dat ZIJ moeten opruimen ipv dat ik het voor hen in bakjes gooi. Hebben die haar kinderen trouwens allemaal apart speelgoed dat ze het mooi kan scheiden in bakken? Bij ons spelen ze gewoon allemaal samen.