Moeder (35) verzint ontvoering en gooit baby in ravijn, kindje overleeft het

Krista Noelle Madden (35) zit in de cel voor moordpoging op haar eigen dochtertje.
AP Krista Noelle Madden (35) zit in de cel voor moordpoging op haar eigen dochtertje.
Een Amerikaanse moeder (35) heeft gepoogd haar zeven weken oude baby’tje om het leven te brengen door het kindje in een afgrond te gooien. Het meisje Shaylie overleefde de val van 22 meter. Krista Noelle Madden verklaarde eerst dat gemaskerde onbekenden haar kindje hadden ontvoerd.

De hulpdiensten in de stad Asheville kregen donderdagnamiddag een oproep binnen waarin werd gemeld dat een baby’tje samen met haar moeder waren gekidnapt. De politie bevestigde dat Madden niet zelf telefoneerde. Het is niet duidelijk wie dat wel deed. Vermoedelijk gebruikte hij of zij wel het telefoontoestel van de moeder. Het nummer werd getraceerd.

Telefonie-onderzoek bracht de speurders naar het nabijgelegen Henderson County. Opsporingsberichten werden via plaatselijke media verspreid en zorgden in de vooravond voor een doorbraak. Een getuige had de vrouw opgemerkt nabij een kerkgebouw langs een landelijke weg. De vrouw verklaarde aan de toegekomen politieagenten dat ze was kunnen ontsnappen aan haar twee ontvoerders. Haar dochter moest ze achterlaten, luidde het. 

De politie ontving rond enkele uren later een nieuwe oproep. De bewoonster van een woning in bebost gebied ging haar brievenbus ledigen en merkte iets op dat verdacht veel op het gehuil van een baby leek. Haar man ging onderaan de afgrond kijken en trof het gewonde kindje huilend aan. Haar zwaar beschadigd babystoeltje lag naast haar. Madden heeft vermoedelijk het kindje al vastgegespt in haar zitje in het ravijn geworpen. Het stoeltje moet de val van 22 meter enigszins hebben gebroken.

Een ambulance kwam ter plaatse om het kindje naar het ziekenhuis te brengen. De man die Shaylie aantrof, verklaarde aan lokale pers dat ze “veilig en wel” was. De politie heeft dit vooralsnog niet bevestigd.

De warrige uitleg van Madden wekte snel onraad bij de speurders. Na ondervraging gaf ze toe Shaylie uit de auto te hebben geworpen. De ontvoering heeft ze geheel verzonnen. De vrouw is aangeklaagd voor moordpoging en zit in de cel.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Peggie Van Audenhove

  Het zoveelste bewijs dat jonge moeders met een postnatale depressie niet opgevolgd worden of vaak al helemaal niet wordt opgemerkt dat ze zo diep zitten. Een controle in het ziekenhuis na de bevalling zou al helemaal geen overbodige luxe zijn.

 • danny de paepe

  PND? Niet opgemerkt door de omgeving? Arm kind, arme moeder. Ik hoop dat het voor beiden in orde komt.

 • Youssef El barraque

  Ongelooflijk dat dit écht gebeurd. Ik wordt er misselijk van.

 • Ilse Braet

  hoe kan je eigen babytje dit aandoen??? verschrikkelijk ... hopelijk mag dit meisje nooit meer in de armen van haar mama liggen!

 • Albert Hessens

  Die steken ze weg voor een decenia ... En goed maar ook ....