Moeder (24) verzint ontvoering om gruwelijke moord op 2-jarig zoontje te maskeren

De 24-jarige Nakira Griner uit de Amerikaanse staat New Jersey bracht haar zoontje Daniel om het leven.
RV De 24-jarige Nakira Griner uit de Amerikaanse staat New Jersey bracht haar zoontje Daniel om het leven.
De 24-jarige Nakira Griner, een alleenstaande moeder uit de Amerikaanse staat New Jersey, zal zich binnenkort voor een jury moeten verantwoorden voor de moord op haar 2-jarig zoontje Daniel. De Amerikaanse belde vrijdagavond de politie op en zei dat een onbekende man haar kind had meegenomen. Speurders gingen op zoek naar de verdwenen jongen, maar ontdekten al snel de lugubere waarheid achter het verhaal van de jonge moeder.

“Kort na 18.30 uur kregen we vrijdag telefoon van Nakira Griner. Ze zei dat haar zoon was ontvoerd”, klinkt het bij de Bridgeton City Police Department. Na de melding van de Amerikaanse, ging een onderzoeksteam onmiddellijk ter plekke en kamde de buurt uit met honden. De vrouw huilde volgens de agenten hevig en riep voortdurend de naam van haar kind. 

De zoektocht eindigde zaterdag omstreeks 03.00 uur, toen enkele speurders het stoffelijke overschot van de 2-jarige jongen aantroffen in de tuin van Griner. De agenten arresteerden de Amerikaanse, die tijdens het verhoor bekende dat de ontvoering een grote leugen was. Op die manier wilde ze maskeren dat ze haar kind om het leven had gebracht.

Verzonnen ontvoering

De Amerikaanse vertelde de agenten vrijdagavond dat een onbekende man Daniel meenam tijdens een wandeling. “Hij duwde me op de grond. Ik had pijn aan mijn hoofd en kon me nog amper bewegen. Uiteindelijk kon ik toch rechtstaan en zag dat de buggy leeg was. Er was geen enkel spoor meer van Daniel”, loog de jonge moeder. 

Enkele straten verderop vonden speurders een kinderwagen, die - zo bleek na verhoor - de Amerikaanse daar had achtergelaten om de ontvoering geloofwaardig te laten lijken.

(Lees hieronder verder.)

De kleine Daniel
RV De kleine Daniel

Griner ging naar eigen zeggen vrijdagavond door het lint “omdat Daniel niet wilde eten”. Wat ze ook deed, de jongen bleef koppig weigeren. “Hij luisterde gewoonweg niet. Ik verloor de controle en gaf hem verschillende rake klappen”, aldus Griner. De jonge moeder sloeg haar zoon zo hard, dat hij uiteindelijk stierf. Wanneer ze vaststelde dat hij niet meer ademde, sneed ze zijn lichaam aan stukken en stopte de lichaamsdelen in plastic zakken, die ze op verschillende plekken in de tuin begroef.

De alleenstaande moeder zal zich binnenkort voor een jury moeten verantwoorden voor de moord op haar zoontje. In afwachting van het proces blijft de Amerikaanse vrouw in de cel. Ze riskeert een levenslange celstraf. 

Tragisch

De buurt reageert zeer aangeslagen op het nieuws. “Ik kende Griner als een eerlijke vrouw”, vertelt buurvrouw Crystal Castillo aan de lokale nieuwszender WCAU. De vrouw had het kleine jongetje naar verluidt al meer dan een maand niet meer gezien, maar maakte zich geen zorgen. Griner stond in de buurt immers bekend als een goede moeder die alles voor haar zoon deed. 

“Het is een tragische gebeurtenis”, zegt ook Albert B. Kelly, de burgemeester van Bridgeton. “Je leest in de krant over allerlei gruwelijke moorden, maar je verwacht niet dat het hier in zo’n vredige buurt zou gebeuren.”

Daniels vader, van wie Griner vorig jaar scheidde, wilde niet reageren. Een vriend van de man zei dat hij in shock verkeert.

Nakira Griner
Bridgeton Police Departement Nakira Griner2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Shakira moessa

    Hoe kun je zoiets doen ???

  • Peter Vandenberghe

    Rust in vrede kleintje.