Modern ‘Romeo en Julia’-liefdesdrama: Britse vrouw pleegt zelfmoord nadat haar vriend sterft

Alice en Jason woonden nog maar net in Australië toen het noodlot toesloeg.
Facebook Alice en Jason woonden nog maar net in Australië toen het noodlot toesloeg.
Een jonge vrouw werd enkele uren nadat haar vriend stierf in een verkeersongeluk, dood teruggevonden in haar woonst. Verscheurd door liefdesverdriet pleegde Alice Robinson (29) zelfmoord. Een leven zonder haar vriend achtte ze onmogelijk.

Alice Robinson woonde nog maar net in Perth (Australië) met haar vriend Jason Francis (29). De twee zijn afkomstig van Groot-Brittannië, reisden de wereld rond en bleven in Australië plakken. Maar het liefdesverhaal van de twee liep erg dramatisch af.

Nadat Jason samen met enkele vrienden van zijn rugbyteam een namiddag had gedronken, stuurden ze hem met een taxi naar huis. De jongeman had duidelijk enkele glaasjes te veel op en zijn ploegmakkers wilden dat hij veilig thuis zou geraken. Diezelfde avond werd Jason echter dood teruggevonden op de weg, vlakbij zijn huis. Hij was aangereden door een pizzakoerier die onmiddellijk de politie verwittigde. Volgens de 18-jarige koerier lag Jason al op de grond waardoor hij hem niet had gezien.

(Lees verder onder de foto)

Facebook

Loeiende sirenes

Alice wachtte intussen haar vriend op, slechts 200 meter van de plaats verwijderd waar hij werd aangereden. Toen ze werd opgeschrikt door sirenes, ging ze onmiddellijk kijken. Al snel zag ze dat haar grootste vrees werkelijkheid geworden was: de sirenes loeiden voor haar vriend.

Ze vergezelde Jason naar het ziekenhuis waar hij later aan zijn verwondingen stierf. Nog eens 24 uur later werd Alice dood teruggevonden. Na acht jaar samengeleefd te hebben met haar vriend, een wereldreis en het besluit om de rest van hun leven in Australië door te brengen, kon ze de gedachte niet verdragen het allemaal plots zonder hem te moeten doen. En haar liefdesverdriet dreef haar tot zelfmoord.

“Prachtig meisje van mij" 

Haar familie in Groot-Brittannië reageerde emotioneel op het liefdesdrama: “Ik ben er kapot van maar wil iedereen laten weten dat mijn mooie dochter is heengegaan. Ze was radeloos en kon de gedachte om zonder haar geliefde te moeten leven niet verdragen. Daarom koos ze om haar eigen leven te nemen”. Dat schreef de moeder van Alice in een Facebookpost. “Ik en mijn man rouwen om het verlies van twee prachtige mensen. Rust in vrede prachtig meisje van mij.”

(Lees verder onder de foto)

Alice Robinson en haar moeder
Facebook Alice Robinson en haar moeder

Ook zijn teammaten reageerden onthutst op het overlijden van Jason: “Jase en Alice maakten nog maar net deel uit van onze club, maar het was alsof ze hier altijd gewoond hadden”. Alice had de meest aanstekelijke lach terwijl Jason “indruk maakte met de hoeveelheid eten die hij tijdens onze barbecues naar binnen werkte”.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht op het gratis nummer 1813 en op www.zelfmoord1813.be.
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • danny buyse

  Mijn broer kon en wilde ook niet meer verder en niemand kon hem tegen houden. Hij wou maar één ding en dat was bij die persoon zijn.

 • MYRTHE PASS

  Het is dom van mensen om zichzelf dronken te voeren. Wat is het nut hiervan??? Hij was waarschijnlijk zo dronken, dat hij niet meer op zijn benen kon staan en op straat lag. Hij kon voor zichzelf niet meer zorgen. Is dit een volwassen houding? Spijtig dat zijn partner zichzelf (door zijn stommiteit) genoodzaakt voelde zich van het leven te beroven.

 • Mi Janssens

  Je komt soms ooit eens de ware liefde tegen en inderdaad zonder hem of haar op die leeftijd is het heel zwaar....als je ouder bent kom je er misschien nooit overheen.

 • Juliette Francois

  Neen, Miranda Ballet, tijd heelt niet alle wonden. Nooit! Verdergaan, is een aartsmoeilijke keuze maar een levensbelangrijke optie omdat nog meer dierbaren op je rekenen. Ik ken het ook, helaas.

 • Marc Vandebroek

  Sorry, tijd heelt niet alle wonden