Model onthult eenvoudig trucje waarmee je kan zien of vrouw valse borsten heeft of niet

Instagram
Twee smartphones: dat is eigenlijk het enige wat je nodig hebt om erachter te komen of iemand een borstvergroting onderging of niet. Het Russische model Sveta Bilyalova (25) demonstreerde het op haar Instagramaccount aan haar 4,7 miljoen volgers. En dokters bevestigen het verhaal.

"We hebben gewoon twee smartphones nodig met een flash", vertelt ze in het filmpje, dat al bekeken werd door 2,3 miljoen mensen en waarvoor ze de hulp kreeg van enkele vriendinnen. "We stoppen ze gewoon onder hun truitje en doen dan het licht uit."

Beelden
Op de beelden is te zien hoe de borsten van de eerste vrouw oranje-rood oplichten. Vervolgens doet ze hetzelfde bij een meisje zonder borstimplantaten en daar blijft alles donker.

Instagram

Volgens plastisch chirurg Tatiana Lapa - directeur van de bekende Studio Clinic in Londen - klopt het verhaal van Sveta, zo vertelt ze aan de Britse nieuwssite Express. "Als je een fel licht zet op borsten met siliconen erin, zullen ze inderdaad oplichten. Dat komt doordat siliconen uit een doorzichtige gel bestaan, terwijl het weefsel van een echte borst dichter is en niet zo veel licht doorlaat. Misschien dat je in het laatste geval de randen van de borsten nog wat ziet oplichten."

Kleur
Ook de kleur van het licht is anders, volgens dokter Lapa. "Bij echte borsten zal dat een rood-roze kleur zijn, door de bloedvaten die erdoor stromen. Bij borsten met implantaten is de kleur helderder en meer oranjeachtig", klinkt het nog.