Mitt Romney zegeviert ook in Illinois

REUTERS
Mitt Romney heeft de Republikeinse voorverkiezingen in Illinois gewonnen. De ex-gouverneur van Massachusetts sleept daarmee een twintigste staat in de wacht in de race naar het Republikeinse ticket voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Zijn belangrijkste concurrent, Rick Santorum lijkt nog niet geneigd de handdoek in de ring te gooien.

Nog niet alle stemmen zijn geteld, maar volgens berekeningen van de Amerikaanse tv-zenders Fox News en CNN haalde Romney 45 procent van de stemmen. Santorum zou stranden op 35 pct, Newt Gingrich op 12 pct en Ron Paul op 8 pct.
    
Om het Republikeinse ticket op zak te steken moet een kandidaat 1.144 afgevaardigden achter zich hebben op de Conventie. De tellingen over hoeveel afgevaardigden de kandidaten nu achter hun naam hebben, lopen uiteen. Volgens een telling van RealClearPolitics heeft Romney nu 516 afgevaardigden achter zich, Santorum 236, Gingrich 141 en Paul 66. Zaterdag zijn er voorverkiezingen in Louisiana en Maryland en op 3 april in Washington.