Mistroostige verjaardagswens van Witte Huis aan Melania Trump doet wenkbrauwen fronsen

De foto waarmee het Witte Huis Melania op Twitter een gelukkige verjaardag wenst.
Twitter: The White House De foto waarmee het Witte Huis Melania op Twitter een gelukkige verjaardag wenst.
Vrijdag werd de Amerikaanse first lady Melania Trump 49. Naar aanleiding daarvan publiceerde het officiële Twitteraccount van het Witte Huis een weinig feestelijke, bevreemdende foto van haar waarop ze helemaal geïsoleerd lijkt met als bijschrift een droge verjaardagswens. De foto gaf aanleiding tot een hele resem memes maar wekte ook medelijden voor Trumps echtgenote. 

De tweet toont de first lady helemaal alleen op een zetel in de Oval Office in het Witte Huis in Washington met een heel leger journalisten om haar heen. Wat het alleen maar erger maakt, is dat die journalisten er niet zijn voor haar, maar al hun aandacht richten op wat er zich afspeelt links van de foto, namelijk een ontmoeting tussen Donald Trump en de Tsjechische eerste minister Andrej Babis, die vorige maand plaatsvond. 

Met het bijschrift hadden ze de foto misschien nog wat kunnen opluisteren, maar daar houden ze het bij een minimalistische wens: “Gelukkige verjaardag, @FLOTUS”. 

“Waar zijn haar man en haar zoon?”, reageert een twitteraar. “Ik begrijp niet waarom het Witte Huis zo'n triestige en eenzame foto van haar publiceert op haar verjaardag”, klinkt het ook. “Los van wat ik van haar en haar familie denk, dit is gewoon raar”. 

Gelukkig was woordvoerster van het Witte Huis Sarah Sanders een beetje guller met haar wensen en tactischer in haar fotokeuze. “Gelukkige verjaardag aan onze ongelooflijke first lady - ze is een fantastische vertegenwoordigster van ons land. Wij wensen je een leuke dag toe!”, klinkt het en de wensen gaan gepaard met een foto van een stralende Melania. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.